Main Content

Figo k možnosti odchodu Ronalda z Realu Madrid: Nikto nie je nenahraditeľný

štvrtok, 22. jún 2017 13:44 | Autor: Timotej Gašper

Figo k možnosti odchodu Ronalda z Realu Madrid: Nikto nie je nenahraditeľný
Figo k možnosti odchodu Ronalda z Realu Madrid: Nikto nie je nenahraditeľný | zdroj: © TASR

Cristiano Ronaldo chce najmä podľa portugalských médií opustiť Real Madrid, čím by spôsobil vo futbalovom svete značný rozruch. K situácií sa vyjadril aj bývalý hráč a legenda Realu, Luis Figo, ktorý má na možný odchod CR7 zo Santiago Bernabeu jasný a nečakaný názor.

Bývalý fantastický portugalský futbalista a držiteľ Zlatej lopty za rok 2001 Luis Figo hrával v Reale Madrid v rokoch 2000-2005. Legendárny pravý krídelník však obliekal okrem Realu aj dresy Barcelony, Sportingu Lisabon či Interu Miláno.

Ronaldov krajan prekvapil v nedávnom rozhovore pre plátok Gol, keď na otázku ohľadom odchodu Cristiana z Realu odpovedal: „Zastávam sa stále názoru, že nikto nie je nenahraditeľný, to platí aj pre Ronalda.“

32-ročný portugalský útočník pritom patrí dlhodobo k najlepším hráčom sveta a pre Real Madrid je práve on najčastejšie rozdielovým hráčom. To však u Figa v pohľade na vec nič nemení: „Klub ako Real sa nemôže spoliehať na jednotlivca. História najväčších tímov sa týka všetkých v klube. Vo veľkých kluboch je každý človek dôležitý, aj prezident či ktokoľvek iný.“

CR7 okrem prestupových špekulácií zaplnil titulky správ kvôli údajnému daňovému podvodu, na ktorom mal štát ukrátiť až o 15 miliónov eur. Viacnásobný rekordér z ostrova Madeira sa spája s odchodom do bývalého klubu Manchestru United, ku ktorému stále prechováva veľkú lásku. O služby CR7 sa prihlásil aj PSG, ktorý taktiež nemá problém s čiastkou okolo 140 miliónov eur.

Možný odchod Ronalda z „Los Blancos“ síce Luis Figo okomentoval z ostra, no na záver interview pre Gol priznal, že sám tomu neverí. „Muselo by sa stať veľmi veľa nepravdepodobných vecí, aby odišiel. Je to zväčša jeho voľba, ak sa rozhodne niečo s tým urobiť, tak to aj urobí. No nemyslím si, že by odišiel,“ zakončil.