Main Content

Juventus si už vyhliadol náhradu za Daniho Alvesa

štvrtok, 22. jún 2017 11:36 | Autor: Timotej Gašper

Juventus si už vyhliadol náhradu za Daniho Alvesa
Juventus si už vyhliadol náhradu za Daniho Alvesa | zdroj: © TASR

Brazílsky futbalista Dani Alves je blízko k prestupu do Premier League. Juventus Turín tým stratí oporu z kraja obrany, ktorú však môže už čoskoro nahradiť kúpou skúseného obrancu z Manchestru United.

Skúsený borec Dani Alves bol dlhé roky stálicou na pravej strane obrany v Barcelone. V lete 2016 sa rozhodol pre novú výzvu v podobe Juventusu, ktorému dopomohol k ligovému aj pohárovému triumfu a v Lige majstrov sa spolu so „Starou dámou“ prebojoval až do finále. Len pred pár dňami sa však objavili správy, podľa ktorých napriek vysokému futbalovému veku plánuje prijať ďalšiu náročnú výzvu v podobe prestupu do Premier League, kam ho lanári Pep Guardiola z Manchestru City, no spomína sa aj Conteho Chelsea.

Brazílsky 34-ročný pravý obranca by podľa špekulácií mohol opustiť Turín už o pár dní, no Juventus si podľa plátku DailyMirror.uk už stihol nájsť zaňho aj kvalitnú náhradu, ktorou by sa mal stať Matteo Darmian.

Darmian odohral v minulosti v Serie A viac než 100 zápasov a po sérií fantastických výkonov v drese FC Turín sa v lete 2015 stal posilou Manchestru United. Hráč, ktorý v uplynulej sezóne zasiahol len do 18 stretnutí Premier League sa práve kvôli úzkemu hernému času spája s letným odchodom z Old Traffordu.

Britský DailyMirror.uk píše, že ďalšou Matteovou destináciou by sa mal stať Juventus, ktorý je za služby 27-ročného Taliana ochotný zaplatiť priateľskú cenu 18 miliónov libier.