Main Content

Cristiano Ronaldo prekonal významný reprezentačný rekord

štvrtok, 22. jún 2017 11:33 | Autor: Timotej Gašper

Cristiano Ronaldo prekonal významný reprezentačný rekord
Cristiano Ronaldo prekonal významný reprezentačný rekord | zdroj: © TASR

Fenomén súčasného futbalu, Cristiano Ronaldo, má na konte viacero rekordov. Včera sa mu na Pohári Konfederácií podarilo dosiahnuť významnú métu, ktorá podčiarkuje nielen jeho kvality, no zároveň potvrdzuje, akú dôležitosť ma pre reprezentáciu Portugalska.

Ronaldo, ktorý je dlhé roky tvárou a ťahúňom Realu Madrid, sa podľa portugalských médií rozhodol odísť z Madridu a vo veku 32 rokov skúsiť novú výzvu. Štvornásobný držiteľ Zlatej lopty však bol v posledných dňoch stredobodom pozornosti nielen kvôli špekuláciám o prestupe, ale najmä kvôli obvineniam z daňových podvodov.

Rodák z mesta Funchal je aktuálne s portugalskou reprezentáciou na Pohári Konfederácií FIFA, kde v prvom zápase skupiny remizoval portugalský výber s Mexikom 2:2. Včerajší zápas proti domácemu Rusku napokon skončil premiérovým víťazstvom Portugalska 1:0, pričom strelec jediného gólu v zápase bol práve Cristiano Ronaldo.

Skórovaním do siete Ruska CR7 dosiahol vzácny rekord, keďže to bol už ôsmy reprezentačný turnaj v poradí, na ktorom sa portugalský útočník dokázal gólovo presadiť.

Ronaldo dal gól už na štyroch majstrovstvách Európy, troch majstrovstvách sveta a teraz na Pohári Konfederácií, čo z neho robí kráľa tejto štatistiky.