Main Content

Las Vegas Golden Knights si vybral 30 hráčov v expanznom drafte. Pozrite si súpisku nového klubu NHL

štvrtok, 22. jún 2017 08:05 | Autor: TASR

Las Vegas Golden Knights si vybral 30 hráčov v expanznom drafte. Pozrite si súpisku nového klubu NHL
Las Vegas Golden Knights si vybral 30 hráčov v expanznom drafte. Pozrite si súpisku nového klubu NHL | zdroj: © TASR

Las Vegas 22. júna (TASR) - Už bývalý brankár Pittsburghu Marc-Andre Fleury sa stal najväčšou hviezdou rozširovacieho draftu zámorskej NHL, v ktorom si v poradí 31. účastník súťaže Vegas Golden Knights vybral svojich hráčov z ostatných tímov profiligy. Ani jeden zo slovenských hráčov sa do výberu nedostal.

Tridsaťdvaročný trojnásobný víťaz Stanleyho pohára Fleury zožal v noci na štvrtok v domovskom stánku nového tímu T-Mobile Aréne najväčší potlesk. "Vôbec som to nečakal. Trochu ma to prekvapilo, bolo to veľmi milé privítanie a veľmi sa na to teším," reagoval na obrovské ovácie, ktoré sa spustili po vyhlásení jeho mena.

Golden Knights si mohli vybrať z každého z 30 tímov po jednom hráčovi, ktorého si doterajšie kluby neochránili pred expanzným draftom. Tesne pred výberom sa hovorilo o tom, že do nového tímu by mohol zamieriť Slovák Marko Daňo z Winnipegu, no "zlatí rytieri" nakoniec siahli v kádri Jets po útočníkovi Chrisovi Thorburnovi.

Okrem Daňa sa na zozname nechránených hráčov ocitli aj ďalší šiesti Slováci Jaroslav Halák (New York Islanders), Marián Gáborík (Los Angeles), Jaroslav Janus (Tampa Bay), Marek Hrivík (NY Rangers), Peter Budaj (Tampa Bay) a Martin Marinčin (Torontom), no ani jedného nový tím nedraftoval.

Generálny manažér Vegas George McPhee si k Fleurymu do bránky vybral aj Calvina Pickarda z Colorada a Jeana-Francoisa Berubea z NY Islanders. Medzi obrancami vynikajú Marc Methot (Ottawa), Alexej Jemelin (Montreal), Luca Sbisa (Vancouver) či Trevor van Riemsdyk (Chicago).

V útoku siahli "rytieri" napríklad po tridsaťgólovom strelcovi Jonathanovi Marchessaultovi (Florida), Davidovi Perronovi (St. Louis) a Jamesovi Nealovi (Nashville). Dokopy si Vegas zvolilo troch brankárov, 13 obrancov a 14 útočníkov. Z množstva českých hráčov sa dostal do výberu len talentovaný útočník Tomáš Nosek z Detroitu.

zoznam vybraných hráčov Vegas Golden Knights v rozširovacom drafte NHL:

brankári: Calvin Pickard (Colorado), Jean-Francois Berube (NY Islanders), Marc-Andre Fleury (Pittsburgh)

obrancovia: Deryk Engelland (Calgary), David Schlemko (San Jose), Griffin Reinhart (Edmonton), Luca Sbisa (Vancouver), Jon Merrill (New Jersey), Brayden McNabb (Los Angeles), Jason Garrison (Tampa Bay), Alexej Jemelin (Montreal), Clayton Stoner (Anaheim), Colin Miller (Boston), Marc Methot (Ottawa), Trevor van Riemsdyk (Chicago), Nate Schmidt (Washington)

útočníci: Teemu Pulkkinen (Arizona), William Carrier (Buffalo), Oscar Lindberg (NY Rangers), Erik Haula (Minnesota), William Karlsson (Columbus), Cody Eakin (Dallas), Tomáš Nosek (Detroit), Jonathan Marchessault (Florida), Connor Brickley (Carolina), James Neal (Nashville), Brendan Leipsic (Toronto), Pierre-Edouard Bellemare (Philadelphia), Chris Thorburn (Winnipeg), David Perron (St.Louis)