Main Content

Hviezda Dortmundu sa vyjadrila k záujmu Bayernu Mníchov

streda, 21. jún 2017 11:25 | Autor: Timotej Gašper

Hviezda Dortmundu sa vyjadrila k záujmu Bayernu Mníchov
Hviezda Dortmundu sa vyjadrila k záujmu Bayernu Mníchov | zdroj: © TASR

Futbalista Borussie Dortmund, Christian Pulisic, bol nedávno spájaný s odchodom z BVB, pričom sa spomínal najmä záujem Bayernu Mníchov.

Reprezentant USA v rozhovore pre ESPN.uk celú situáciu objasnil a tiež sa vyjadril k svojej budúcnosti v Dortmunde. Borussia zatiaľ nikdy v histórií nedisponovala takou silou, ako úhlavný rival z Mníchova. BVB museli v minulosti dokonca od Bavorov prijať finančnú pomoc aby sa vôbec udržali na futbalovej mape. BVB si ale vypracovalo dobrý strategický systém a za posledné roky vyprodukovalo mnoho kvalitných hráčov, vyhralo viacero trofejí, no hlavné hviezdy klub zatiaľ v troch prípadoch aj tak vymenili za Bayern.

V lete 2013 odišiel Götze, rok za ním Lewandowski a v lete 2016 aj dlhoročný kapitán Mats Hummels. Média informujú, že Bayern si počas sezóny 16/17 vyhliadol novú posilu opäť v BVB, pričom sa malo jednať o 18-ročného krídelníka Christiana Pulisica.

Pulisic prežil vydarenú sezónu a záujem oň tak prejavilo viacero klubov. Spomínal sa aj Liverpool či Tottenham, no špekulácie poriadne rozvíril interes Bayernu. „O Christiana sa samozrejme musíme zaujímať, keďže je kvalitný hráč a my sme klub, ktorý chce mať prehľad o všetkých kvalitných hráčoch na trhu. Momentálne však nemáme o hráčov z Dortmundu záujem,“ povedal skôr člen vedenia Bayernu, Karl-Heinz Rummenigge.

Aktuálna zmluva Američana s chorvátskymi koreňmi v Signal Iduna Parku je platná do roku 2020 a na možný odchod do Bayernu zareagoval stručne a jasne: „Nie, to by som nemohol urobiť.

Ofenzívny univerzál daj v tejto sezóne 5 gólov a pridal aj 13 asistencií, čím sa výrazne dostal do všeobecného povedomia a vydobyl si miesto v zostave BVB.

Keď som bol malý, môj sen bol hrať v Premier League. Teraz som ale v Nemecku a neplánujem prestup, lebo tu mám čo potrebujem a hrám to čo chcem. V budúcnosti by som sa rád vrátil do USA, samozrejme, mojim cieľom je čo najdlhšie hrať v Európe, no bolo by pekné vrátiť sa na sklonku kariéry domov,sportbible.com cituje slová talentovaného mladíka. Pulisic sa tak nateraz nestane hráčom Bayernu, no v budúcnosti sa všetko môže zmeniť.