Main Content

Hokejovému Martinu sa kráti čas, bude v Turci Tipsport liga?

streda, 21. jún 2017 10:39 | Autor: Jakub Vaverka

Hokejovému Martinu sa kráti čas, bude v Turci Tipsport liga?
Hokejovému Martinu sa kráti čas, bude v Turci Tipsport liga? | zdroj: © TASR

Situácia v hokejovom Martine pripomína poriadne zamotanú telenovelu. MHC zažilo najlepší ročník za posledných sedem rokov. Kto by čakal, že klub bude prekvitať a priláka nových hráčov, aby zabojoval o ešte vyššie méty, bol však na omyle.

Do konca júna musia všetky kluby hrajúce v najvyššej súťaži vedeniu ligy potvrdiť, že budú štartovať v novom ročníku. MHC Martin prihlásil všetky svoje tímy do republikových súťaží a žreb rozhodol, že Áčko nastúpi v prvom kole budúcej sezóny Tipsport ligy na pôde HC Košice. Momentálne však vôbec nie je isté, či hokejisti z Turca budú hrať v seniorskej súťaži. Jún sa totiž nezadržateľne blíži ku koncu a v Martine doteraz nie je vyriešená otázka vlastníctva.

MHC v minulej sezóne senzačne vo štvrťfinále vyradilo Košice a v semifinále trápilo Banskú Bystricu. Odmenou bolo štvrté miesto a najlepší výsledok martinského hokeja za posledných sedem rokov. K tomu treba prirátať titul juniorov v prvej lige, striebro dorastencov v Extralige a sympatický projekt B tímu v druhej najvyššej súťaži.  Po sezóne však prišiel anonymný tip, ktorý všetko zmenil. Klub zasiahla razia a vyšetrovanie záväzkov z minulosti.

Nech už autor tohto tipu, ktorý priviedol martinský hokej do existenčných problémov mal akékoľvek úmysly, priviedol MHC nad priepasť. Namiesto získavania nových hráčov a letnej prípravy totiž Martin opustili najväčšie opory a momentálne sa hráči pripravujú iba individuálne. Doterajší majiteľ klubu Martin Taliga povedal, že už nebude súčasťou martinského hokeja, pričom je nejasné, kto bude hokej v Turci financovať. Hovorilo sa o istej bratislavskej skupine, ktorá však chce podporu mesta. Mesto Martin je však stále v nútenej správe, a teda zaručiť určitú časť peňazí pre hokejový klub nie je také jednoduché, ako by sa mohlo zdať.

Každopádne, martinskému hokejovú klubu sa nebezpečne kráti čas. Fanúšikovia spustili petíciu za záchranu hokeju, no ťažko povedať, či celá vec môže reálne pomôcť. Objavujú sa rôzne informácie z rôznych zdrojov. Napríklad, že MHC skrachuje, vznikne klub s nový názvom na nových základoch a bude štartovať v nižšej súťaži, prípadne, že Martin požiada vedenie ligy o odklad o dva týždne a do polovice júla všetky záležitosti vyrieši. Verme, že sa situácia v Turci vyrieši, inak príde slovenská hokejová mapa o klub, ktorý má skvelé divácke zázemie a patrí k tomu lepšiemu, čo hokej v našej krajine ponúka. 

Odporúčané články