Main Content

Pravdepodobne prvoligová Nitra začala prípravu aj s Miroslavom Stochom

utorok, 20. jún 2017 14:05 | Autor: TASR

Pravdepodobne prvoligová Nitra začala prípravu aj s Miroslavom Stochom
Pravdepodobne prvoligová Nitra začala prípravu aj s Miroslavom Stochom | zdroj: © TASR

Nitra 20. júna (TASR) - Futbalisti FC Nitra začali v pondelok s prípravou na novú sezónu, ktorá bude pre nich s najväčšou pravdepodobnosťou opäť prvoligová.

Očakáva sa, že už v stredu prezídium Únie ligových klubov "odklepne" Nitru ako nováčika Fortuna ligy 2017/2018, keďže víťaz 2. ligy FC VSS Košice nebol schopný dostáť licenčným podmienkam.

Nitra skončila v tabuľke za VSS druhá, ÚLK pri problémoch Košíc tak okrem Nitry oslovila aj tretiu Skalicu a v rámci skráteného licenčného konania posudzovala ich možnosť pôsobiť medzi elitou. Nitra naposledy hrala najvyššiu súťaž v sezóne 20014/2015.

Oficiálny klubový web Nitry na štarte prípravy citoval hlavného trénera Ivana Galáda: "V tréningu bolo veľa entuziazmu a emócií, hráči sa na takú profesiu ako futbal tešia. Najmä, keď mali prestávku. Streli sme sa po krátkom čase, po úspešnom jarnom období a verím, že nadviažeme na dobrú náladu, ktorá tu panovala počas jari." Počas prípravy na novú sezónu sa lodivod FC Nitra bude sústrediť na vytvorenie silného kádra. "Máme zaužívaný svoj systém a chceme pripraviť silné mužstvo, na to využijeme všetky dostupné prostriedky. Verím, že tie, ktoré sme vybrali budú správne. Budeme sa snažiť ísť na sústredenie a čakajú nás kvalitní súperi. V sobotu odohráme zápas proti Podbrezovej a na to nadväzujú zápasy s ďalšími ligistami ako sú Slovan Bratislava alebo Spartak Trnava. Ostatné zápasy ešte dolaďujeme a verím, že budeme mať aj medzinárodných súperov," povedal 53-ročný Galád.

V utorok 20. júna starší dorastenci Nitry ako majster SR odohrajú vo Frýdku-Místku duel proti Sparte Praha o Česko-slovenský pohár. Galád sa v príprave bude snažiť zapracovať do mužstva aj mladých hráčov z tímu kouča Michala Kuruca. "Možnosť dostanú aj chlapci z dorastu, ktorí získali majstrovský titul. Takisto sa tešíme z úspechu B-mužstva, ktoré postúpilo do tretej ligy, ale našou úlohou je získať do mužstva ďalších nových hráčov a verím, že sa nám to podarí."

Prípravu s A-mužstvom Nitry začali aj odchovanci klubu ako Miroslav Stoch či Pavol Farkaš. "Trénujú s nami aj bývalí odchovanci. Vynikajúcu kariéru má za sebou - a verím, že aj pred sebou - Miňo Stoch, ktorý tu začínal podobne ako Paľo Farkaš. My sme len šťastní, že chcú v tomto období našu pomoc a veľmi skvalitňujú náš tréningový proces. Hráči v nich vidia svoje vzory," dodal tréner Nitry.

prvý tréning FC Nitra absolvovali: Hroššo, Šípoš - M. Kolmokov, Niba, Ďurek, Križan, Chovanec, Kuník, Vencl, Šurnovský, Lola, Balaj, Valenta, Ivančík, Abrahám, Charizopulos, Fábry A., Kotrík, Šimončič, Lupčo, Steinhübel, Stoch, Farkaš