Main Content

Do NBA môžu draftovať obrovitého Slováka. Ako vidí svoje šance? (Rozhovor)

utorok, 20. jún 2017 13:38 | Autor: De Fa

Do NBA môžu draftovať obrovitého Slováka. Ako vidí svoje šance? (Rozhovor)
Do NBA môžu draftovať obrovitého Slováka. Ako vidí svoje šance? (Rozhovor)

Vo štvrtok v noci je na programe NBA Draft 2017, v ktorom môže byť vyslovené aj meno veľkej slovenskej nádeje Michala Fuseka. 221 centimetrov vysoký basketbalista poskytol preddraftový rozhovor redakcii Šport7.sk.

NBA draft 2017 sa uskutoční 22.6.2017. Ako to vyzerá s tvojou situáciou? Budeš jeho súčasťou?

Po závere sezóny to nevyzeralo veľmi ružovo, ale na Adidas Eurocampe v Trevise som počul na seba veľa priaznivých ohlasov. Stále hrá veľkú rolu to, že som veľkú časť sezóny vo svojom klube nehrával, ale keď budú pozerať na to, že kde som hral a kto, tak dúfam, že budem počuť vo štvrtok v noci moje meno.

Mal si už nejaké náznaky, či už od agenta alebo od nejakého európskeho skauta, že po tebe siahne nejaký tím z NBA?

Na Adidas Eurocampe som hovoril so skautmi z tímov Utahu Jazz, Phoenixu Suns a Boston Celtics, tak uvidíme, či sa nakoniec rozhodnú pre mňa.

Tvoj vysnívaný klub Washington Wizards disponuje dvadsiatym druhým výberom v druhom kole draftu (52. miesto). Potešilo by ťa, ak by práve Mark Tatum vyslovil tvoje meno?

Určite by ma to potešilo, ale buďme realisti. Ak moje meno započujem, myslím si, že to bude niekde v závere druhého kola. Ale určite by som bol rád, keby to bol Washington alebo Boston.

Máš v pláne zúčastniť sa aj nejakého preddraftového kempu?

Jediné podujatie, ktorého som sa zúčastnil, bol Adidas Eurocamp, pretože počas NBA Draft combine sme ešte stále mali sezónu. V prípade, že by sa pre mňa skončila sezóna skôr, tak s najväčšou pravdepodobnosťou by som išiel do USA.

Ako by sa zachoval tvoj súčasný klub v prípade, že by ťa draftovali do NBA? Máš podpísanú nejakú výstupnú klauzulu, alebo by ťa bez problémov uvoľnili?

Ešte mám s Charleroi zmluvu a určite by ma nepustili len tak a najviac zarážajúce je, že pre môj terajší klub vôbec nie je priorita, aby som išiel do NBA .

V poslednom rozhovore si spomínal, že tvoje šance v Drafte NBA dosť ovplyvní aj to, či v klube budeš dostávať viac priestoru na palubovke. Zmenilo sa niečo? Hrával si viac?

Na konci sezóny som hrával viac a hlavne som dostával príležitosť v Play-off. Určite to ovplyvní veľa. Najlepší zápas sezóny, ktorý som v tejto sezóne odohral, bol doma proti Aalstu. Zaznamenal som v ňom 12 bodov 10 doskokov a 3 bloky.

Čo tvoja „špeciálna diéta“, ide všetko podľa plánov? Aká je tvoja aktuálna váha?

Momentálne to ide s váhou hore-dole. Aktuálne mám 98 kg, ale dúfam, že teraz po sezóne sa to stabilizuje.

Tvoj tip na prvú trojku NBA Draftu 2017 (76ers, Lakers, Celtics) ?

Myslím si, že tam sa to moc nezmení: Fultz, Ball a Jackson.

Tvoj tip na tvoje umiestnenie v NBA Drafte 2017?

Asi niekde koncom druhého kola.

Budeš sledovať NBA Draft naživo?

Určite áno, chystám sa ho sledovať prostredníctvom streamu na internete.

Ako sa zmenia tvoje plány v prípade úspechu/neúspechu v nadchádzajúcom NBA drafte?

Ak budem draftovaný pravdepodobne pôjdem hrať Summer League do USA. Následne by som sa snažil stihnúť pridať sa k basketbalovému reprezentačnému tímu Slovenska a potom by sa uvidelo čo ďalej. Ak draftovaný nebudem prvoradá určite bude pre mňa reprezentácia a snaha nájsť si nejaký iný klub v Európe, kde by som hrával viacej.

Ďakujeme Michaelovi Fusekovi za rozhovor. Prajeme mu veľa úspechov v kariére a všetci mu držíme palce, aby sme vo štvrtok v noci počuli jeho meno medzi 60 hráčmi, po ktorých v tú noc siahnu kluby NBA. Bola by to veľká reklama pre Slovensko a veľká česť pre slovenský basketbal, keby sme mali zástupcu v najprestížnejšej basketbalovej lige sveta.