Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Anglicko

utorok, 20. jún 2017 11:09 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Anglicko
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Anglicko | zdroj: © TASR

Naši futbalisti do 21 rokov prehrali na ME s Anglickom 1:2. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Adrián Chovan (6,5) – V prvom polčase musel riešiť prakticky len centre zo strán, ktoré ani neboli zvlášť náročné a k tomu aj jednu strelu z priameho kopu, ktorú pre istotu vyrazil. V druhom dejstve predviedol dobrý zákrok pri koncovke Redmonda, ale o malú chvíľu už inkasoval. Nebol to síce vyslovene jeho gól, ale v celej situácii si mohol a mal počínať lepšie a ku gólu by tak neprišlo. Za druhý nemohol ani trochu.

Martin Valjent (5) – Nebol taký výrazný, ako v prvom zápase, ale opäť sa podieľal na našom prvom góle, hoci teraz nepriamo. Práve po jeho odvrátenom centri sme totiž kopali gólový rohový kop. A hoci dlho držal Redmonda na dištanc, je neodpustiteľné, že nebol vo svojom priestore pri víťaznom góle súpera, ktorý túto „diaľnicu“ využil.

Branislav Niňaj (6) – Opäť predviedol niekoľko kvalitných obranných zákrokov pri centroch súpera. Vedel aj dobre vystúpiť, pričom raz tak zblokoval nebezpečne vyzerajúcu akciu súpera. Pri víťaznom góle Angličanov si mal lepšie počínať, hoci to len hasil už zrejme neuhasiteľné, navyše tento požiar nespôsobil.

Milan Škriniar (6) – Svoje prednosti ukázal v plnej kráse, ale čo nám je to platné, keď akurát nie vtedy, keď sme dostali víťazný gól. Za každú cenu mal zastaviť Abrahama, zvlášť preto, že musel vidieť, že celú pravú stranu máme otvorenú. Jeho taktická chyba nás stála body, ale zas nebyť jeho skvelého sklzu v 52. minúte, 1:2 by bolo už skôr.

Róbert Mazáň (5,5) – Smerom dozadu sa oproti prvému zápasu zlepšil, hoci to bolo spôsobné aj tým, že mu Mihalík viac pomáhal. Lenže smerom dopredu sa zas výrazne zhoršil, aj keď, samozrejme, hrali sme proti lepšiemu súperovi, čiže nebolo toľko príležitostí útočiť. Svoje si odviedol, ale v ničom nenadchol.

Stanislav Lobotka (6,5) – Angličania ho prečítali, aj preto nebol tak výrazný. Síce ukázal zopárkrát svoju silu, ale celkovo žiaden nadštandard, ktorý by ohromil, ako to bolo proti Poľsku. Smerom dozadu si počínal dobre, aj keď 2-3 situácie pri prehusťovaní mohol riešiť pozične lepšie, ale nič z toho súper nemal, preto niet veľmi čo vyčítať.

Albert Rusnák (6,5) – V prvom polčase mal výborný návrat do defenzívy, ale v druhom dejstve práve z priestoru, kde bránil, hrozilo najväčšie nebezpečenstvo, Vtedy sa predsa len ukázalo, že viac vie toho smerom dopredu. Týmto smerom sa síce snažil, ale neurobil toho toľko, koľko by bolo potrebné na lepší výsledok, o čo sa postaral aj kvalitnejší súper. Treba ho pochváliť za gólový center a vykarhať za stratu lopty v 52. minúte, ktorá takmer znamenala gól v našej sieti.

Matúš Bero (5,5) – V prvom polčase absolútne zbytočne oplácal a dostal zaslúženú žltú kartu. Takáto reakcia je na tejto scéne neprípustná. Možno ak by túto kartu nemal, išiel by pomôcť Škriniarovi do súboja, po ktorom sme následne inkasovali gól. Takto sa len kúsok od toho stojac pozeral, čo sa stane. Snahu smerom dopredu mu vyčítať nemožno, ale chýbala vyššia kvalita a väčšia podpora.

Martin Chrien (6,5) – Opäť ukázal, aký je pre toto mužstvo v ofenzíve dôležitý. Pri góle ukázal geniálne zakončenie. Snažil sa pracovať na veľkom priestore, hoci nie všetko mu vyšlo. V niektorých prihrávkach mal byť precíznejší. Ak mal ešte síl, potom dole ísť nemal, pretože bez neho sa ťažšie presadzujeme.

Jaroslav Mihalík (5,5) – Ukázal, že má dobré strely spoza pokutového územia, keď jedna súpera vystrašila. Zlepšil svoju hru smerom dozadu, ale na druhej strane takmer nič neukázal smerom dopredu, ak to porovnáme s prvým zápasom. Hoci by sa dalo povedať, že vybojoval penaltu, ak by ju teda rozhodca odpískal... Lenže tiež to bola zlá Mihalíkova prihrávka hlboko na súperovej polovici, ktorá začala celú akciu súpera pri víťaznom góle. Boli sme vysoko a súper to hneď využil.

Adam Zreľák (5) – Nie je to ten Zreľák, akého si pamätáme z kvalifikácie. Ale má to svoje logické príčiny, keďže nehral pomaly celú sezónu. Snažiť sa síce snaží, ale to je na ME málo.

Pavol Šafranko (5,5) – Behať síce behal, ale takmer sa s loptou nestretol. Raz sa síce do zakončenia dostal, ale bolo to v ťažkej situácii a jeho koncovka preto tak aj vyzerala. Angličania ho bez problémov ustrážili.

László Bénes (5,5) – Do akcií sa síce zapájal, ba dalo by sa povedať, že prebral dirigentskú taktovku, lenže absolútne nič nedokázal vypracovať. Raz mal síce skvelú myšlienku, keď hľadal Haraslína, lenže pri prevedení ani zďaleka nepotvrdil, že má výbornú ľavačku. Jeho nasadenie nepomohlo.

Lukáš Haraslín (6) – Za ten čas, čo bol na trávniku, ukázal viac ofenzívnych akcií, ako Mihalík pred ním, lenže malo to chybu krásy v tom, že aby tie boli úspešné, musel by ich predviesť v ešte vyššej rýchlosti. Takto to bolo do len stále sformovanej obrany súpera, čo nemalo veľa šancí na úspech.

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon