Main Content

Prestupová bitka o Thomasa Lemara. Kde skončí klenot Kniežat?

pondelok, 19. jún 2017 09:21 | Autor: Jakub Vaverka

Thomas Lemar
Thomas Lemar | zdroj: © TASR

21-ročný stredopoliar Thomas Lemar z AS Monako sa stal vďaka skvelým výkonom jedným z najhorúcejších artiklov na futbalovom prestupovom trhu. Stále viac a viac sa hovorí o tom, že ho ASM nebude dokázať v lete udržať.

Anglický portál 101greatgoals.com tvrdí, že záujem o čerstvého francúzskeho reprezentanta v posledných týždňoch značne narástol. „Lemar sa ocitol pod drobnohľadom veľkoklubov ako Juventus Turín či Liverpool FC,“ píšu britskí novinári. Thomas Lemar je hráčom moderného typu, ktorý má vynikajúcu techniku, čítanie hry a vycibrené prihrávky. Navyše, stále je veľmi mladý, a preto je o jeho služby tak obrovský interes.

O budúcnosti Lemara píše aj ​​Téléfoot, ktorý hlása, že Francúz by sa mohol sťahovať do severného Londýna. „Okrem Liverpoolu sa o klenot AS Monako pobijú aj Tottenham Hotspur a Arsenal Londýn. Interes majú mať aj Manchester City či londýnska Chelsea.“

Thomas Lemar sa v minulej sezóne zaradil medzi najpríjemnejšie prekvapenia, pričom patrí do skupiny hráčov ako Mbappé, Bakayoko, Fabinho či Bernardo Silva, o ktorých sa začali automaticky biť všetky európske veľkokluby. Monako však nechce prísť o svoj mozog zo stredovej formácie.

Preto sa špekuluje, že ak Lemar skutočne opustí káder Kniežat, bude s jednať o čiastku, ktorá bude atakovať 60 až 70 miliónov eur. Autor desiatich gólových asistencií v necelej tridsiatke odohratých duelov v uplynulom ročníku má s úradujúcim šampiónom Ligue 1 kontrakt do roku 2020.