Main Content

VIDEO: Pohár konfederácii: Zápas Portugalska s Mexikom uzavrel gól v nadstavenom čase

nedeľa, 18. jún 2017 20:05 | Autor: TASR

VIDEO: Pohár konfederácii: Zápas Portugalska s Mexikom uzavrel gól v nadstavenom čase
VIDEO: Pohár konfederácii: Zápas Portugalska s Mexikom uzavrel gól v nadstavenom čase | zdroj: © TASR

Kazaň 18. júna (TASR) – Úradujúci majstri Európy z Portugalska vstúpili do 10. ročníka Pohára konfederácií FIFA remízou 2:2 s Mexikom.

V dueli A-skupiny v Kazani dvakrát viedli, Mexičanom sa však  podarilo vyrovnať. Portugalci sa najbližšie stretnú v stredu 21. júna o 17.00 h. v Moskve s domácimi Rusmi, Mexiko v ten istý deň v Soči s Novým Zélandom (20.00 h).

A-skupina – 1. kolo:

Portugalsko - Mexiko 2:2 (1:1)

Góly: 34. Quaresma, 86. Soares – 42. Hernández, 90+1 Moreno. Rozhodoval: Pitana (Arg.), ŽK: 68. Adrien Silva – 73. Guardado .

Portugalsko: Patrício – Soares, Pepe, Fonte, Guerreiro – Moutinho (58. Adrien Silva), Carvalho, Gomes, Quaresma 82. (André Silva) - Ronaldo, Nani (58. Gelson).

Mexiko: Ochoa – Salcedo (67. Araujo), Reyes, Moreno, Layún – J. dos Santos, Herrera, Guardado, Vela (57. G. dos Santos) - Hernández, Jiménez (79.Peralta).

Pred zápasom si prítomní na štadióne v Kazani uctili minútou ticha obete lesných požiarov v Portugalsku, ktoré si vyžiadali už najmenej 57 mŕtvych a desiatky zranených. Hráči Portugalska po súhlase zo strany Medzinárodnej futbalovej federácie nastúpili s čiernymi páskami na rukávoch. Začiatok bol opatrný z oboch strán, v 21. minúte však prišla akcia Portugalcov a gól Pepeho z pravej strany šestnástky. Hlavný rozhodca sa ale poradil s videorozhodcami a tí odhalili tesný ofsajd strelca gólu. V 35. minúte na seba naviazal Ronaldo troch hráčov súpera, poslal loptu na osamoteného Quaresmu a ten otvoril skóre. O osem minút neskôr však prišla odpoveď Mexika a vyrovnanie z hlavy Hernándeza. V druhom polčase sa dlho hralo medzi šestnástkami, obom mužstvám chýbalo vo finálnej fáze viac kreativity. Viac z hry mali ale Portugalci a tí sa dočkali gólu v 86. minúte. Najskôr vo veľkej šanci neuspel André Silva, následne sa však lopta po ďalšej akcii dostala k Soaresovi a ten prekonal Ochou. Tento gól opäť konzultoval hlavný arbiter s videorozhodcom. Portugalci boli blízko k víťazstvu, ale v nadstavenom čase po rohovom kope napokon rozhodol o deľbe bodov Moreno.

tabuľka A-skupiny

1. Rusko 1 1 0 0 2:0 3
2. Portugalsko 1 0 1 0 2:2 1
Mexiko 1 0 1 0 2:2 1
4. Nový Zéland 1 0 0 1 0:2 0