Main Content

Paríž Saint-Germain je pripravený prekonať brankársky prestupový rekord!

nedeľa, 18. jún 2017 13:08 | Autor: Timotej Gašper

Paríž Saint-Germain je pripravený prekonať brankársky prestupový rekord!
Paríž Saint-Germain je pripravený prekonať brankársky prestupový rekord! | zdroj: © TASR

Francúzsky klub pod správou šejkov z blízkeho východu je všeobecne známy svojimi finančnými možnosťami. Teraz sa PSG chystá získať do tímu nového brankára, za ktorého je ochotné minúť astronomickú čiastku a tým prelomiť prestupový rekord.

V kádri PSG sú Trapp aj Areola, no Parížania chcú už počas tohto leta získať brankársku hviezdu z Atlética Madrid, Jana Oblaka. Okolo 24-ročného Slovinca sú už dlhodobo vyvíjané prestupové špekulácie, pričom záujem má Chelsea, Manchester United a po novom aj Paríž Saint-Germain. Francúzsky klub, ktorý bol po rokoch vlády zosadený z trónu Ligue 1 plánuje návrat medzi najužšiu špičku, na čo potrebuje vystužiť káder.

Portál Goal.com informuje, že PSG sa už čoskoro pustí do rokovaní s Atléticom ohľadom Oblaka a problémom nebude ani brankárova výkupná klauzula, ktorá činí rovných 100 miliónov eur.

Oblak síce vyjadril dôveru v Atlético v nedávnom rozhovore: „Som v Madride šťastný a myslím si, že tu budem aj budúcu sezónu.“ No ešte predtým poriadne rozvíril vodu špekulácií vyjadrením: „Vo futbale sa môže stať každý deň čokoľvek. Je možné, že veľké novinky ohľadom prestupov prídu aj v ten posledný možný deň.

Aj keď je Slovinec v Madride spokojný, ak sa PSG rozhodne aktivovať klauzulu, pravdepodobne nebude mať na výber. Prestupovou čiastkou by sa Oblak zaradil ďaleko ďaleko pred ostatných kolegov z postu, keďže doterajší rekord drží legendárny Buffon, ktorý menil dres Parmy a Juventusu za 52 miliónov eur. Druhým najdrahším brankárom sa stala nová posila Manchestru City, Ederson, ktorý prišiel do Premier League za 40 miliónov eur. Treticu uzatvára Manuel Neuer, ktorý stál 30 miliónov eur. Či bude Jan Oblak meniť už čoskoro dres je nateraz neznáme, no Parížania sa sna o dokonalom kádri a triumfe v Lige majstrov len tak nevzdajú.