Main Content

Dani Alves je veľmi blízko prestupu do Premier League

nedeľa, 18. jún 2017 11:26 | Autor: Squashmaster

Dani Alves
Dani Alves | zdroj: © TASR

Manchester City chce pred nadchádzajúcou sezónou výrazne posilniť obranné rady.

Hlavnými prestupovými cieľmi Pepeho Guardiolu sú Kyle Walker z Tottenhamu Hotspur, Benjamin Mendy z francúzskeho Monaca a Ryan Bertrand zo Southamptonu. Zdá sa však, že prvým oficiálnym novým obrancom Citizens bude Dani Alves. Citizens už majú na konte dve predsezónne posily: brankára Edersona z portugalskej Benficy a Bernarda Silvu z Monaca. Podľa informácií portálu goal.com sa za posledných 48 hodín výrazne zvýšila pravdepodobnosť prestupu brazílskeho ľavého obrancu Juventusu Turín do Manchestru City.

34-ročný Alves má za sebou fantastickú sezónu v drese talianskeho majstra, kde ukázal, že napriek pokročilému veku, stále má čo ponúknuť. Okrem toho je Dani Alves známy veľkou chuťou víťaziť, čo je jeden z faktorov, ktoré by chcel Pepe Guardiola u svojich zverencov zlepšiť. Jedným z dôvodov interesu Citizens, ako aj samotného hráča o prestup, je skutočnosť, že Dani Alves obliekal dres katalánskeho veľkoklubu FC Barcelona v čase, keď na lavičke pôsobil Pepe Guardiola, ktorý je súčasným trénerom Citizens.

Reálnosť tomuto prestupu pridal aj spoluhráč Daniho Alvesa v Juventuse Gonzalo Higuaín, ktorý na sociálnej sieti odkázal Alvesovi: "Bolo mi potešením hrať s tebou. Želám ti len to najlepšie a dúfam, že čoskoro opäť strávime nejaký čas spolu." Neskôr ale svoj príspevok zmazal, napriek tomu to nestihlo ujsť pozornosti médií.