Main Content

„Slovenský Gretzky'' Kroták pokračuje v Poprade. Prezradil, kedy plánuje ukončiť kariéru

nedeľa, 18. jún 2017 10:41 | Autor: Dávid Lech

„Slovenský Gretzky'' Kroták pokračuje v Poprade. Prezradil, kedy plánuje ukončiť kariéru
„Slovenský Gretzky'' Kroták pokračuje v Poprade. Prezradil, kedy plánuje ukončiť kariéru | zdroj: © TASR

Najväčšia legenda slovenskej hokejovej extraligovej scény hodlá pokračovať v kariére. Zároveň však prezradila, kedy plánuje definitívne zavesiť korčule na klinec.

Vedenie HK Poprad v uplynulom týždni ohlásilo predĺženie kontraktu s popradskou hokejovou ikonou Arnem Krotákom. Hrajúca legenda najvyššej slovenskej hokejovej súťaže sa rozhodla odložiť hokejový dôchodok a naďalej pomáhať „kamzíkom“ v ich sne o pozdvihnutí popradského hokeja. Poprad v uplynulej sezóne skončil hneď v štvrťfinále, keď podľahol Nitre suverénne 0:4 na zápasy. Celok spod Tatier sa ale výrazne posilnil a hlási útok na popredné priečky v tabuľke.

Už počas minulej sezóny, po Novom roku, som si povedal, že potiahnem ešte jednu sezónu a bude to tá posledná. Moji rovesníci už skončili a asi prichádza už aj ten môj čas, takže sa veľmi teším, že som ešte jeden rok dostal možnosť a príležitosť pôsobiť v Poprade,“ prezradil svoje plány skúsený útočník, ktorý je historicky najlepším kanonierom slovenskej extraligy s 518 gólmi. Zároveň je s 1023 kanadskými bodmi jej najproduktívnejším hráčom a tieto čísla sa zdajú byť v súčasnosti neprekonateľné – tak ako je tomu v NHL v podobe historických štatistických rekordov Waynea Gretzkyho.

Na vylepšovanie vlastných rekordov ale rodák z českého Třinca nemyslí: „V tejto chvíli sa chcem veľmi dobre pripraviť na sezónu. Teším sa na nový ročník a na posledný rozlúčkový zápas. Keď budem hrať, tak tie čísla sa budú určite zvyšovať. Ja to tak ale neberiem, prekonal som už mnoho rekordov, teraz by som si však prial nejaký kolektívny úspech,“ nechal sa počuť 45-ročný veterán pre oficiálnu stránku klubu hkpoprad.sk. Fanúšikom slovenského hokeja tak neostáva nič iné, len si naplno užiť poslednú sezónu Krotáka v profesionálnom hokeji.