Main Content

Hossa s Chárom prestížne ocenenie nezískajú. Poznáme finalistov Bill Masterton Trophy

nedeľa, 18. jún 2017 08:24 | Autor: Dávid Lech

Hossa s Chárom prestížne ocenenie nezískajú. Poznáme finalistov Bill Masterton Trophy
Hossa s Chárom prestížne ocenenie nezískajú. Poznáme finalistov Bill Masterton Trophy | zdroj: © TASR

NHL zverejnila menoslov konečných finalistov na zisk Bill Masterton Trophy za sezónu 2016/2017.

O prestížnu trofej udeľovanú hokejistovi, ktorý v sebe spája hokejové majstrovstvo s príkladnou oddanosťou a vernosťou hokeju, zabojuje trojica Craig Anderson (Ottawa Senators), AndrewCogliano (Anaheim Ducks) a Derek Ryan (Carolina Hurricanes).

Vlaňajším víťazom sa stal Čech Jaromír Jágr, tento rok sa mohli radovať Slováci Marián HossaZdeno Chára, no radosť im dopriata nebude, keďže sa nedostali do konečnej nominácie. Najhorúcejším favoritom na zisk ocenenia je Craig Anderson. Brankár Ottawy Senators si prechádza náročným obdobím, keď jeho manželke v úvode ročníka diagnostikovali rakovinu. Častokrát opúšťal kanadský tím, trávil čas s rodinou a popritom sa pravidelne vracal do hokejového diania, pričom na ľade predvádzal vynikajúce výkony.

Americkému brankárovi budú konkurovať Andrew Cogliano, ktorý od začiatku kariéry v ročníku 2007/2008 nevynechal ani jeden zápas. Bez prerušenia nastúpil už do 786 duelov a z druhého miesta útočí na historický rekord Douga Jarvisa s 964 stretnutiami odohranými v rade. Hráč Caroliny Hurricanes Derek Ryan si nomináciu vyslúžil vďaka neľahkej ceste do NHL. Nikdy nebol draftovaný a častokrát bol odpisovaný kvôli nižšiemu vzrastu. Do zámorskej profiligy sa dostal cez univerzitné súťaže, UHL, AHL, Rakúsko a Švédsko. Vlani v NHL debutoval, tento rok sa stal stabilnou súčasťou prvého tímu „Canes.“