Main Content

Zostava kvalitných hráčov, ktorí si zatiaľ nezahrali v mužskej reprezentácii

sobota, 17. jún 2017 09:42 | Autor: Jakub Vaverka

Zostava kvalitných hráčov, ktorí si zatiaľ nezahrali v mužskej reprezentácii
Zostava kvalitných hráčov, ktorí si zatiaľ nezahrali v mužskej reprezentácii | zdroj: © TASR

Na európskych trávnikoch behá veľké množstvo futbalistov, ktorí majú nesporné kvality, no doposiaľ sa nedočkali pozvánky do národného mužstva. Zostava z hráčov, ktorí čakajú telefonát reprezentačného trénera je naozaj zaujímavá.

Portál 90min.com vybral zostavu futbalistov, ktorí predvádzajú týždeň, čo týždeň kvalitné výkony, avšak ani to im zatiaľ nestačilo na to, aby si zahrali v národnom tíme.. Do brány bol zvolený Yohann Pele, ktorý chytá v Marseille a v uplynulom ročníku si udržal 18 čistých kont, čo je najviac zo všetkých gólmanov v Európe. Talentovaný Francúz sa zatiaľ nedostal do výberu Les Bleus, no treba dodať, že konkurencia v podobe Llorisa, Areolu či Costila je skutočne veľká.

Na pravý kraj obrany sa pýta Bruno Peres, ktorý po prestupe z FC Turín do AS Rím predvádza kvalitné výkony. Kvalita 27-ročného krajného beka je nespochybniteľná a nebyť veľkého počtu zranení, už teraz by hral v jednom z veľkoklubov. V brazílskej reprezentácii zatiaľ šancu nedostal. Na poste stopéra sa objavuje Willi Orban, nemecký obranca, ktorý patril medzi najdôležitejšie piliere Lipska v historickom ročníku. Kolegu do stopérskej dvojice by mu mohol robiť Mattia Caldara z Atalanty. Ani Nemec ani Talian si zatiaľ národné Áčko nevyskúšali.

Defenzívu dopĺňa Marcos Alonso. Španiel po prestupe z Fiorentiny do Chelsea zavrel ústa všetkým kritikom a patril medzi najväčšie prekvapenia sezóny Premier League. V španielskej reprezentácii sme ho zatiaľ nevideli. Na šancu v národnom tíme stále čaká aj Domenico Berardi zo Sassuola, ktorý je dlhodobo chválený, no nevyužívaný. Podobný problém má aj kapitán Atlética Madrid Gabi. Jeden z najtechnickejších hráčov v súčasnosti si doposiaľ nezahral za Španielsko, no vzhľadom na vek je nepravdepodobné, že sa mu to podarí.

Na šancu v reprezentácii čaká aj Steven N´Zonzi, ktorý po prestupe zo Stoke City do FC Sevilla ožil a patrí medzi najlepších francúzskych hráčov. Vzhľadom na nabitý káder Les Bleus si však bude musieť 28-ročný stredopoliar počkať na zranenia krajanov. Zálohu dopĺňa Suso z AC Miláno. 23-ročný Španiel však má veľkú šancu na to, že si v národnom drese čoskoro zahrá.

Útok nevyužitých adeptov na reprezentačný dres tvorí brazílsky útočník Tiquinho Soares z FC Porto, ktorý bol v minulej sezóne autorom 19 gólov. Dopĺňa ho Anthony Modeste z Kolína. Keby bol Modeste Nemec, na poste stredného útočníka by nemal problém sa presadiť, avšak jeho francúzske občianstvo ho odsudzuje na kariéru bez reprezentačného zárezu.

Zostava futbalistov, ktorí sa zatiaľ nedočkali štartu v mužskej reprezentácii:  Pele – Peres, Orban, Caldara, Alonso- Berardi, Gabi, N´Zonzi, Suso – Soares, Modeste