Main Content

PSG stratilo záujem o Aubameyanga. Zameralo sa na zisk iného útočníka

piatok, 16. jún 2017 13:31 | Autor: Squashmaster

Pierre-Emerick Aubameyang
Pierre-Emerick Aubameyang | zdroj: © TASR

Gabonský útočník Pierre-Emerick Aubameyang podával v drese nemeckého Dortmundu v posledných sezónach fantastické výkony, preto sa už dlhšie špekulovalo o jeho prestupe do ešte renomovanejšieho klubu akým je Borussia.

Preto bolo trošku prekvapujúco, keď sa pred nejakým časom objavila správa o jeho transfere do Parížu Saint Germain. Zdá sa však, že nebola založená na pravde, pretože nový športový riaditeľ francúzskeho klubu Antero Henrique sa podľa portálu goal.com prestal zaujímať o služby tohto 27-ročného excelentného zakončovateľa.

Dôvod je prostý: Aubameyang je podľa bývalého šéfa portugalského tímu FC Porto pre parížsky klub príliš drahý, hovorilo sa o prestupovej čiastke na úrovni 85 miliónov eur a ročnom plate 10 miliónov eur. Namiesto Aubameyanga sa Henrique chce zamerať na zisk iných ofenzívnych es. Špekuluje sa o záujme o Alexisa Sancheza z Arsenalu, o ktorého však Parížania budú musieť zabojovať s Bayernom Mníchov a Manchestrom City. A pritom sa tréner Gunners Arsene Wenger zastrája, že čilský reprezentant zostane v Arsenale. Okrem Sancheza je PSG v hre aj o služby vychádzajúcej hviezdy svetového futbalu Kyliana Mbappého, avšak tam je konkurencia v boji o 18-ročného mladíka ešte podstatne väčšia.

Aubameyang pritom už vo francúzskej lige v minulosti pôsobil, a to hneď v troch kluboch: Monaco, Lille a Saint-Etienne. Za Dortmund odohral 128 zápasov a skóroval 85-krát. V uplynulej sezóne sa stal s 31 gólmi najlepším strelcom nemeckej ligy.