Main Content

Futbalista pichal ihlou do protihráčov. Po zápase sa tým šokujúco chválil

štvrtok, 15. jún 2017 11:11 | Autor: Squashmaster

Futbalista pichal ihlou do protihráčov. Po zápase sa tým šokujúco chválil
Futbalista pichal ihlou do protihráčov. Po zápase sa tým šokujúco chválil | zdroj: Youtube, Pixabay

Hráč argentínskeho podpriemerného klubu Sport Pacifico Federico Allende si zrejme po rozhovore, ktorý poskytol pre jedno z miestnych rádií, nových fanúšikov nezískal, ba práve naopak.

 Vo víkendovom pohárovom zápase nastúpilo Sport Pacifico proti favoritovi Estudiantes a outsider prekvapujúco zvíťazil 3:2, čím postúpil ďalej v pohárovej súťaži. Allende sa však v utorok priznal, že počas zápasu niekoľkokrát proti najlepším hráčom protivníka použil ihlu.

Svoj ohavný čin podľa BBC zdôvodnil nasledovne: "Keď chcete vyhrať, musíte byť chytrý. Vedeli sme, že nemôžeme hrať čisto, keď chceme vyhrať proti tímu ako je Estudiantes, a preto som niektorých hráčov pichal ihlou. Vieme, že tí najlepší hráči nemajú radi kontakt, nemajú radi, keď nehráme férovo. Preto sme zvolili tento spôsob boja. Futbal je pre chytrých ľudí," šokoval posluchačov Vorterix Radio.

Okamžite po tomto programe vyjadril hlboké pohoršenie prezident klubu Sport Pacifico Hector Moncada: "Sme úplne zničení. Tento incident poškodil dobré meno klubu. Allendeho z klubu vyhodím," rezolútne povedal pre BBC.

Kolumbijský útočník Estudiantes Juan Otera sa počas zápasu niekoľkokrát sťažoval u rozhodcu, že ho Allende pichol ihlou, na čo Allende taktiež reagoval v rádiu so slovami: "Otera som počas zápasu kompletne zrušil. Musí ma nenávidieť," neštítil sa priznať Allende.