Main Content

David Beckham dostal povolenie, začína v Miami stavať štadión

sobota, 10. jún 2017 13:52 | Autor: Jakub Vaverka

David Beckham dostal povolenie, začína v Miami stavať štadión
David Beckham dostal povolenie, začína v Miami stavať štadión | zdroj: © TASR

Anglická futbalová ikona David Beckham patrí medzi najväčšie osobnosti tohto športu. Bývalý symbol Manchestru United či Realu Madrid sa snaží posunúť futbal v Amerike na novú úroveň. To je jeden z dôvodov, prečo začína stavať nový štadión v slnečnom Miami.

Keď sa David Beckham ešte ako hráč sťahoval v roku 2007 do Los Angeles Galaxy, v Spojených štátoch amerických to spôsobilo veľký futbalový boom. Charizmatický Angličan časom skončil kariéru a rozhodol sa, že sa pričiní o expandovanie futbalu na americkom území. Jeho cieľom je založenie nového mužstva Major League Soccer, ktoré bude sídliť v slnečnom Miami.

Tamojší denník Miami Herald prišiel s informáciou, podľa ktorej David Beckham dostal povolenie, aby mohol začať s výstavbou novučičkého štadióna, na ktorom bude jeho klub hrávať. Pripravovaný stánok by mal mať kapacitu 25 000 miest, pričom by malo ísť o jeden z najmodernejších štadiónov v USA.  

Angličan dostal k dispozícii tri akre pôdy, ktoré sú veľmi blízko rieky. Celú vec potvrdil aj katastrálny komisár Xavier Suarez. „Áno, dostalo sa to do tohto bodu. Myslím si, že komunita niečo podobné potrebuje. Nový štadión okolie zveľadí hneď v niekoľkých ohľadoch,“ nechal sa počuť Suarez.

42-ročný bývalý hráč Manchestru United, Realu Madrid či Parížu Saint-Germain postaví štadión vyložene z vlastných prostriedkov. Momentálne nie je isté, kedy presne bude nový stánok k dispozícii, no povráva sa, že Beckham urobí všetko preto, aby na ňom hralo niekoľko zvučných mien z Európy.