Main Content

Šéf Bayernu Mníchov bojkotuje finále Ligy majstrov: Nezabúdam

sobota, 27. máj 2017 10:57 | Autor: Jakub Vaverka

Šéf Bayernu Mníchov bojkotuje finále Ligy majstrov: Nezabúdam
Šéf Bayernu Mníchov bojkotuje finále Ligy majstrov: Nezabúdam | zdroj: © TASR

Už budúci víkend je na programe ostro sledované finále Ligy majstrov medzi Juventusom Turín a Realom Madrid. Je zvykom, že na finálové stretnutie LM si nájdu cestu futbalové osobnosti z celého sveta. Tento rok na ňom však bude chýbať vrcholný predstaviteľ Bayernu Mníchov.

Jeden z najdôležitejších členov vedenia Bayernu Mníchov, uznávaný Karl-Heinz Rummenigge je podľa vlastných slov pripravený bojkotovať pripravované finále Ligy majstrov, ktoré je na programe už budúcu sobotu vo waleskom Cardiffe. O svojich plánoch hovoril pre plátok Suddeutsche Zeitung.„Určite nebudem sledovať henten zápas. Dôvodom je fakt, že nezabúdam rýchlo.“

Ide o to, že Rummenigge stále cíti krivdu zo štvrťfinálového dvojzápasu proti Realu Madrid, v ktorom boli Bavori značne poškodení. „V prvom zápase sme sa dostali do vedenia, no nepremenili sme penaltu a zahodili tak šancu na zisk dvojgólového vedenia. Následne nás čakal „ten“ rozhodcovský výkon v odvetnom stretnutí.“

„Proti nášmu tímu bolo odpískaných päť veľmi nesprávnych rozhodnutí. Päť rozhodujúcich situácií. Nič podobné som počas štyridsiatich rokov vo futbale nezažil. Po zápase som bol v šatni a sledoval bezmocnosť našich hráčov. Stále ma ten deň mrzí, náš tím bojoval v Madride hrdinsky,“ vysvetlil svoj postoj niekdajší nemecký futbalový reprezentant.

Karl-Heinz Rummenigge sa vrátil aj k faktu, že Bayern mal Biely Balet na lopate aj napriek tomu, že väčšina opôr nenastupovala do stretnutia v stopercentnom stave. „Nemyslím si, že verejnosť vie, v akom stave nastupovali niektorí naši hráči do toho stretnutia. Neuer, Boateng, Hummels, Lewandowski aj Muller mali zdravotné problémy.“  Dvojzápas bol rozhodnutý v predĺžení, kde Cristiano Ronaldo dvakrát skóroval z ofsajdovej pozície a poslal Merengues do semifinále.