Main Content

Julian Draxler prezradil, prečo odmietol Arsenal aj Liverpool

štvrtok, 25. máj 2017 11:03 | Autor: Timotej Gašper

Julian Draxler prezradil, prečo odmietol Arsenal aj Liverpool
Julian Draxler prezradil, prečo odmietol Arsenal aj Liverpool | zdroj: © TASR

Nemecký futbalista Julian Draxler je od zimy 2017 hráčom parížskeho Saint-Germain, no záujem oňho mali aj veľkokluby z Premier League. V nedávnom rozhovore prezradil, prečo odmietol Arsenal aj Liverpool.

Draxler je odchovancom Schalke 04, kde sa v minulosti premenil z malého chlapca na nebezpečný ofenzívny stroj. Dnes 23-ročný krídelník bol už od roku 2011 členom prvého tímu z Gelsenkirchenu, za ktorý odohral celkovo 170 zápasov. Julian bol v kádri Schalke považovaný za jedného z najlepších mladých futbalistov na trhu a s jeho menom sa spájali aj kluby ako Real Madrid.

V lete 2015 sa ale prekvapivo stal novou posilou Wolfsburgu. V meste Volkswagenu však nenadviazal na dlhoročnú výkonnosť zo Schalke a pomaly začal stagnovať. K tomu sa pridal spor s vedením, čím si pohneval fanúšikov a zároveň prišiel o isté miesto v zostave.

Oslobodenie prišlo pre víťaza MS z roku 2014 počas zimného prestupového obdobia. Draxlera chceli viaceré kluby na čele s PSG, Liverpoolom a Arsenalom. Všetko vyzeralo na prestup do Liverpoolu, ktorý vedie sympatický Nemec Jurgen Klopp, no Draxler napokon zvolil klub spod Eiffelovej veže.

„Vôbec nešlo o osobu Kloppa, Liverpool alebo iný anglický tím,“ povedal Julian otvorene v rozhovore pre BBC.

PSG za nemeckého reprezentanta zaplatilo Wolfsburgu odstupné vo výške 40 miliónov eur s nádejou, že hráč opäť naštartuje povestnú formu z minulosti.

„Išlo o to, že v tej dobe bol pre mňa Paríž tou najlepšou možnou voľbou. Zvolil som v mojej kariére veľký krok vpred, pretože PSG je naozaj obrovský klub, ktorý má tie najvyššie ciele a to je dôvod, prečo chcem byť jeho súčasťou.

Nemec tiež potvrdil, že jeho prestup do kádru vicemajstra Ligue1 nebol v žiadnom prípade ovplyvnený peniazmi. „Nikdy som nerozhodoval a nikdy ani nebudem rozhodovať ohľadom svojej budúcnosti kvôli peniazom!“

Julian v druhej polovici sezóny už ako hráč parížskeho veľkoklubu zasiahol do 25 zápasov, dal 10 gólov a pridal aj 5 asistencií. Zdá sa, že sa pomaly ale isto opäť dostáva do formy, v akej ho futbalový svet poznal pred príchodom do Wolfsburgu.