Main Content

Legenda Barcelony chváli oporu Realu Madrid: Pripomína mi mňa

štvrtok, 25. máj 2017 11:47 | Autor: Jakub Vaverka

Legenda Barcelony chváli oporu Realu Madrid: Pripomína mi mňa
Legenda Barcelony chváli oporu Realu Madrid: Pripomína mi mňa | zdroj: © TASR

Legendárny stredopoliar Xavi sa počas svojho pôsobenia v Barcelone zaradil medzi najlepších stredopoliarov celej histórie. Niekdajšie katalánske číslo šesť najnovšie komentovalo oporu stredu poľa Realu Madrid Toniho Kroosa.

Xavi dokázal vyhrať počas pôsobenia v Barcelone na klubovej aj reprezentačnej úrovni všetko, čo mohol. Stal sa španielskym majstrom, zvíťazil v Lige majstrov, v domácich aj európskych pohároch, so Španielskom triumfoval na ME aj MS. Nečudo, že hlas nevysokého kreatívneho stredopoliara má vo futbalovom svete stále veľké slovo.

Medzi najväčšie Xaviho prednosti patrili zmena tempa hry, vynikajúca futbalová myšlienka a vycibrená technika. Tento Španiel nikdy nemal rád silové poňatie futbalu. V rozhovore pre nemecký denník Sport Bild sa vyjadril, v ktorom súčasnom hráčovi sa vidí.

Aktuálne futbalista katarského mužstva Al Sadd svojím prehlásením mierne prekvapil. „Toni Kroos, je to motor hry Realu Madrid. Spôsob, ktorým sa prezentuje na ihrisku mi pripomína mňa. Pokojne môžete povedať, že na pozícii, na ktorej hrá sa stal mojím nasledovníkom.“

Bývalý kapitán FC Barcelona sa netají tým, že konkurenčný Real Madrid nikdy nemal v láske, pričom v minulosti sa dostal napríklad do slovnej potýčky s Cristianom Ronaldom. Avšak Xavi vždy dokázal dať klubovú rivalitu bokom a priznať kvalitu. Apropo, aj preto bol počas svojho pôsobenia na starom kontinente tak populárny.