Main Content

Detroit čaká ťažké rozhodnutie: Vymení Tatara alebo Nyquista?

streda, 24. máj 2017 11:48 | Autor: Dávid Lech

Tomáš Tatar
Tomáš Tatar | zdroj: © TASR

Tomáš Tatar sa už počas sezóny nevyhol prestupovým špekuláciám súvisiacich s jeho menom.

Prestupové špekulácie ohľadom odchodu jedného z dvojice Gustav Nyquist – Tomáš Tatar z organizácie Detroitu Red Wings naberajú v zámorí na intenzite. Progres prvého menovaného výrazne zastal, pričom práve teraz sa očakávalo, že bude na vrchole svojej výkonnosti.  Slovák by mal byť pre zmenu žiadaným obchodným artiklom pri výmene, prostredníctvom ktorej by sa mohol Detroit posilniť.

V lete 2016 o služby Tomáša Tatara údajne javil záujem Vancouver Canucks, no do Kanady sa napokon nesťahoval. Tento rok by tomu mohlo byť inak. K rébusu, ktorý hráč z dvojice Nyquist – Tatar má bližšie k výmene, sa vyjadril redaktor Ansar Khan pre portál mlive.com: „Tatar má vyššiu prestupovú hodnotu. Je lepším zakončovateľom (strelil 25 gólov napriek problémom s ramenom) a tím, ktorý by ho získal, s ním môže podpísať dlhodobý kontrakt (pretože je obmedzeným voľným hráčom). Z Nyquista (29 gólov v posledných dvoch sezónach) sa stal nahrávač a o dve sezóny bude neobmedzeným voľným hráčom.

Podľa samotného novinára je tak cennejším hráčom Tatar, ktorého by si v klube ponechal, no nevylúčil ani odchod slovenského útočníka: „Myslím si, že Red Wings uprednostnia zotrvanie Tatara. Posledné dve sezóny mali problémy v ofenzíve a po jeho odchode by prišli o množstvo gólov. No som si istý, že ak by nastala možnosť získať mladého obrancu do prvej obrannej dvojice, akým je napríklad Jacob Trouba z Winnipegu, spolu s dodatkom, tak by ho vymenili.

Tatar je trvalým členom prvého tímu Detroitu od sezóny 2013/2014, kde sa postupne vypracoval v jedného z najdôležitejších členov ofenzívy Red Wings. 1. júla sa stane obmedzeným voľným hráčom a dovtedy Detroit musí rozhodnúť o budúcnosti 26-ročného krídelníka. Tatar v uplynulom ročníku v 82 stretnutiach pozbieral 46 kanadských bodov  za bilanciu 25+21.