Main Content

Čínsky klub sa vyjadril k fámam o kúpe Diega Costu

streda, 24. máj 2017 10:59 | Autor: Squashmaster

Čínsky klub sa vyjadril k fámam o kúpe Diega Costu
Čínsky klub sa vyjadril k fámam o kúpe Diega Costu | zdroj: © TASR

Obrovské peniaze v čínskej futbalovej lige sú magnetom pre mnohých futbalistov. Aj preto sa už dlhšie hovorilo o prestupe španielskeho reprezentanta vo farbách londýnskej Chelsea Diega Costu práve do tejto, stále exotickej futbalovej krajiny.

Podľa najnovších informácií však klub čínskej Superligy Tianjin Quanjian poprel záujem o služby tohto hráča, pretože sa chce vyhnúť predraženým nákupom (hovorilo sa o prestupovej čiastke 76 miliónov libier).

 O Costovom prestupe do tohto klubu sa podľa The Independent hovorilo už počas januárového prestupového okna, pretože vzťah kontroverzného španielskeho reprezentanta s trénerom Antoniom Contem nebol najlepší. Čínsky klub sa však k celej záležitosti teraz vyjadril jednoznačne: "Náš klub nekomunikoval a ani nerokoval v priebehu posledných šiestich mesiacov s Diegom Costom a ani jeho zástupcami. Nezúčastníme sa žiadnej nezdravej súťaže, čo v praxi znamená, že sa vyhneme predraženým nákupom."

Podľa pravidiel čínskej Superligy môžu za každý klub nastúpiť iba traja zahraniční hráči zároveň. Tianjin Quanjian už má vo svojich radoch štyroch internacionálov, medzi ktorými nechýba aj bývalá hviezda AC Miláno Alexander Pato. Piatym zahraničným hráčom bude v ďalšej sezóne belgický reprezentant Axel Witsel, ktorý prestupuje do Číny z Ruska. Trénerom Tianjin Quanjian je momentálne bývalý skvelý obranca Realu Madrid a víťaz Zlatej lopty z roku 2006 Fabio Cannavaro.