Main Content

Sledujte svoju športovú aktivitu každý deň s týmito aplikáciami

streda, 24. máj 2017 10:21 | Autor: Sport7.sk

Sledujte svoju športovú aktivitu každý deň s týmito aplikáciami
Sledujte svoju športovú aktivitu každý deň s týmito aplikáciami | zdroj: © TASR

Chcete žiť zdravšie alebo s príchodom leta aspoň trochu schudnúť? Základom je pohyb. Súvislosť medzi zvýšenou aktivitou a úbytkom váhy môžete sledovať aj vďaka vášmu mobilu. Ten však uspokojí aj náročných športovcov, pre ktorých je kľúčové posúvanie vlastných osobných rekordov.

Správnu aplikáciu z nášho nasledujúceho výberu si nájde úplne každý.

Kroky a prejdenú vzdialenosť dokáže merať väčšina mobilov

Apple, Samsung, Huawei či Sony ponúkajú aplikácie pre jednoduché meranie odkráčanej vzdialenosti už priamo v systéme. Hľadajte ikony s názvom Zdravie, S Health Google Fit alebo Lifelog. Všetky telefóny sú pomerne presné a vďaka zabudovaným pohybovým senzorom má sledovanie len zanedbateľný vplyv na výdrž batérie.

Telefón vo vrecku tak nahradí nie vždy práve najlepšie vyzerajúci fitness náramok. Tieto aplikácie navyše dokážu zaznamenávať aj omnoho viac. V lete alebo v prípade starších ľudí môže byť kľúčová kontrola objemu vypitých tekutín.

Endomondo

Pri behu, cyklistike alebo výlete na korčuliach už možno budete chcieť uložiť záznam celej trasy podľa GPS. Endomondo vám ju kedykoľvek zobrazí na mape aj o niekoľko týždňov neskôr.

Takýto pokročilejší softvér už dokáže trasu analyzovať kilometer po kilometri. Vidíte tak, kde vaše tempo kleslo a kde ste, naopak, výrazne pridali. Na pravidelných trasách si môžete zapnúť aj virtuálnych súperov. Napríklad v podobe vášho času z minulého tréningu.

Runkeeper

Runkeeper je menej univerzálny, poslúži prakticky len bežcom. Pomôže vám však s podrobným zostavením celého tréningového plánu. Výsledky dokáže porovnať s údajmi od priateľov, ktorý túto aplikáciu používajú tiež.

Vďaka silnej komunite viac než 50 miliónov používateľov ľahko objavíte nové bežecké cesty a cestičky v okolí, o ktorých ste možno ešte doteraz netušili.

Jefit

Posledný tip je pre tých z vás, ktorý namiesto kardia dajú prednosť zdvíhaniu poriadneho železa v posilňovni. Jefit je denníčkom, do ktorého si zapisujete počet opakovaní a váhy, s ktorými cvičíte.

Každý cvik je prehľadne znázornený aj s nákresom ako ho vykonať tak, aby ste si neublížili. V aplikácii si môžete vybrať niektorý z vopred zostavených tréningových plánov. Skúsení borci si môžu zostaviť aj vlastný, podľa cvikov zameraných na konkrétnu časť tela.

Tipy na aplikácie sú pripravené v spolupráci s mobilným operátorom 4ka. 4ka ponúka výhodné volania už za 4 centy za minútu alebo paušály s rýchlym 4G internetom. Nový paušál TO.10 s 11 GB dát môžete mať už za 7,5 eur.