Main Content

Ani Lampard, ani Kanté. Aký bol najlepší nákup Ranieriho kariéry?

streda, 24. máj 2017 11:30 | Autor: Jakub Vaverka

Ani Lampard, ani Kanté. Aký bol najlepší nákup Ranieriho kariéry?
Ani Lampard, ani Kanté. Aký bol najlepší nákup Ranieriho kariéry? | zdroj: © TASR

Taliansky kormidelník Claudio Ranieri patrí medzi najskúsenejších kormidelníkov v súčasnom futbale. Režisér senzačného triumfu Leicesteru v minulej sezóne Premier League prezradil, ktorý nákup v jeho bohatej kariére bol najvydarenejší.

Claudio Ranieri, ktorý je od jarného konca v Leicestri City bez práce, vystriedal počas svojej kariéry niekoľko zvučných mužstiev. V minulosti viedol Juventus Turín, AS Rím, Inter Miláno, AS Monako či londýnsku Chelsea. Počas tohto obdobia sa mu podarilo kúpiť veľa futbalistov za nízke čiastky, z ktorých sa následne vykľuli hviezdy svetového formátu.

Ranieri mal vždy nos na hráčov, ktorí mali potenciál na to, aby sa stali hviezdami. V rozhovore pre Sport Bible prezradil, ktorý nákup zo svojej kariéry považuje za najpodarenejší. Sympatický Talian však novinárov prekvapil. Zástupcovia médií totiž očakávali iné meno.

Za najlepšie nákupy Ranieriho kariéry boli verejnosťou považovaní Frank Lampard N´Golo Kanté. Prvého menovaného taliansky tréner kúpil v roku 2001 do Chelsea z West Hamu United, pričom „Lamps“ sa vypracoval na klubovú legendu a jedného z najlepších stredopoliarov svojej éry.

Kantého príbeh je aktuálnejší a všetkým veľmi dobre známy. Ranieri ho získal do Leicestru v lete 2015 z francúzskeho Caen ako neznámeho hráča. Francúz sa následne stal majstrom Anglicka s Líškami, prestúpil do Chelsea a stal sa šampiónom opäť, pričom tento raz aj s primátom najlepšieho hráča sezóny.

Avšak samotný Ranieri najradšej spomína na iný nákup. „Myslím si, že mojím najlepším nákupom bol Anthony Martial, ktorého sme kúpili do Monaka. Zaplatili sme zaňho 5 miliónov a predali sme ho za 60,“ povedal Talian portálu Sport Bible. Martial sa ako veľký objav sťahoval v lete 2015 do Manchestru United, kam si ho vyhliadol Louis Van Gaal.