Main Content

Thierry Henry tvrdí, že vie, v čom Mourinho pochybil pri Pogbovi

utorok, 23. máj 2017 14:55 | Autor: Squashmaster

Thierry Henry tvrdí, že vie, v čom Mourinho pochybil pri Pogbovi
Thierry Henry tvrdí, že vie, v čom Mourinho pochybil pri Pogbovi | zdroj: © TASR

Francúzsky reprezentant Paul Pogba vo svojej prvej sezóne po rekordnom prestupe z Juventusu Turín do Manchestru United príliš neoslnil. Prezentoval sa nevyrovnanými výkonmi a v päťdesiatich dueloch v červenom drese skóroval osemkrát.

Napriek tomu si jeho krajan a bývalý skvelý hráč FC Monaco, Juventusu Turín, Arsenalu Londýn a FC Barcelona myslí, že nemal dobrú pozíciu, pretože bol príliš hlboko a taktiež je presvedčený o tom, že v budúcej sezóne predvedie lepšie výkony, pretože už nebude pod takým tlakom, ako tomu bolo teraz. "Vždy to bude mať Paul Pogba mimoriadne ťažké. Manchester ho nepoužíval tam, kde by mal hrať. Pogba nie je udržiavací stredopoliar, mal by hrať vyššie alebo naľavo. Ak ste prišli za také peniaze, ľudia o vás budú hovoriť vždy. Bolo by dobré, ak by počas leta došlo k ešte drahšiemu prestupu, pretože potom by Pogbu ľudia nechali na pokoji. Myslím si, že jeho druhá sezóna bude lepšia. Ponúknuť vie oveľa viac, ako predviedol doteraz," povedal bývalý francúzsky reprezentant.

Henry si tiež myslí, že Manchester uspeje v stredajšom finále Európskej ligy proti Ajaxu Amsterdam, čo bude znamenať, že sezóna bude úspešná: "Koniec koncov, napokon vyhrali ligový pohár (EFL Cup) a sú vo finále Európskej ligy, kde majú veľmi dobré šance. Budú v Lige majstrov a budú mať za sebou úspešnú sezónu. Či už máte Josého Mourinha radi alebo nie, bude to úspešná sezóna," povedal Henry pre goal.com.

Henry si tiež myslí, že ak Wayne Rooney nemá v kádri Josého Mourinha miesto, tak bude musieť odísť. "Každý by chcel, aby Wayne ukončil kariéru v drese United, ale pochybujem o tom. Ak nie je súčasťou tímu, tak by mal odísť. Presne to urobil John Terry pri odchode z Chelsea," nechal sa počuť Henry.