Main Content

Spoveď Cígerovej priateľky o praktikách SZĽH: „Špina! Intrigy! Podrazy! Mocenské hry!''

pondelok, 22. máj 2017 11:57 | Autor: Dávid Lech

Spoveď Cígerovej priateľky o praktikách SZĽH: „Špina! Intrigy! Podrazy! Mocenské hry!''
Spoveď Cígerovej priateľky o praktikách SZĽH: „Špina! Intrigy! Podrazy! Mocenské hry!'' | zdroj: © TASR

Dlhoročná priateľka Zdena Cígera zverejnila na sociálnej sieti veľkú „spoveď“ pre verejnosť, v ktorej odkrýva svoj pohľad na praktiky v hokejovom zväze.

Xenia Mikulová sa prostredníctvom sociálnej siete Facebook už neraz pokúšala zastať svojho priateľa Zdena Cígera. V pondelok v skorých ranných hodinách zverejnila na Facebooku doposiaľ najdlhšiu spoveď, ktorou odhaľuje svoj pohľad na pozadie slovenského hokeja, vyjadruje sa k podrazom spáchaných na hráčoch a k bojkotu, ktorý výrazne ovplyvnil najmä skladbu slovenskej hokejovej reprezentácie pre minuloročný svetový šampionát. Terčom jej kritiky sa stal najmä nový prezident SZĽH Martin Kohút, ktorý bude v stredu diskutovať so Zdenom Cígerom v mimoriadnej diskusnej relácii na Markíze po ôsmej večer.

Vzhľadom na dĺžku textu sme vybrali len pár najzaujímavejších odsekov, pričom celý príspevok si môžete prečítať tu.

Najzaujímavejšie riadky zo statusu Xenie Mikulovej:

Úvod:

„ŠPINA!!! INTRIGY!!! PODRAZY!!! MOCENSKE HRY!!! BOJKOT!!! VEDOMÁ SABOTÁŽ!!! JEŠITNOSŤ,POMSTICHTIVOSŤ A URAZENÉ EGA PODAKTORYCH ZLATÝCH CHLAPCOV A NEVEDOMOSŤ VEREJNOSTI A HOKEJOVÝCH FANÚŠIKOV !!!!!“

O Martinovi Kohútovi:

,,Začalo sa to úplne nevinne. Do minulej jari 2016 sme boli priatelia, susedia. Áno, susedia. Naše deti sa hrávali spoločne na ulici.
VIETE ŽE: Bývalému prezidentovi SZLH Igorovi NEMEČKOVI Zdena" dohodil" práve Martin KOHÚT?! Áno, súčasný prezident SZĽH....už v tom čase pracoval na zväze, podotýkam, na žiadosť Igora NEMEČKA....písal sa rok 2015, čas NEZMYSELNÉHO BOJKOTU. Bola som pritom,mne osobne povedal, počas toho ako sa naše deti hrali ,že Zdena navrhol NEMEČKOVI, lebo si myslí, že ZDENO je ta najlepšia voľba!!! Kto iný by zobral svoju kožu na trh v tak pohnutej dobe BOJKOTU-však Zdeno "PATRIOT".Pekne som sa poďakovala, že si ho tak váži. Ešte dnes si pamätám Zdenov výraz tváre a slová plne hrdosti "Xeňa, to je pre mňa česť reprezentovať, vždy bola a bude a takáto ponuka sa NEODMIETA! S čistým svedomím ,nadšením a odhodlanosťou sa vrhol do boja. To sme ešte ani netušili,že ľudia práve ako Martin KOHÚT ho zneužijú pre vlastné chamtivé plány."

O bojkote 2015:

Celé zle! Jeden jediný človek vo vedení SZĽH na čele s Rišom LINTNEROM rozpúta davovú psychózu medzi hráčmi! Začala sa etapa ŠTRAJKOVANIA REPREZENTÁCIE za "vznešené ciele a ODVOLANIE vtedajšieho prezidenta SZĽH Igora NEMEČKA!!! Vznešené ciele-totálne prebratie moci v SZLH a odstavenie Igora Nemečka od koryta! Dôvod? Nie hokej!!! Nominácia Slovenska z 2015 ako ďalšieho USPORIADATEĽA MS v 2019. Strašná rýža!!! Dotácie od štátu a IIHF, zákazky! Sranda môže pokračovať. Len sa vymení človek u koryta.

O šetrení na zväze:

Šetrí sa, ale na nesprávnych miestach. Stačí banálna zámienka a dlhoročný zamestnanec letí, ale z jeho miesta vytvoria DVE, na vlastných netreba šetriť. Kohút si podosadzuje svoje kone a začne vládnuť AMATERIZMUS!!! Odchádza Samo Petráš, ktorý je pri repre 25 rokov, obvinený z krádeže?! Uterákov! WTF?"

,,Potrebuješ vymeniť nože na korčule na repre turnaj?.... Kúp si zo svojho alebo výmeň z iných! Na MS sa objednávajú hokejky 2-3 triedy, Haščák na MS musí hrať s cudzími hokejkami, 9 chalani pred odchodom na MS nemajú korčule, večer pred odchodom na MS sa kupujú nové, chalani cestujú na turnaj v deň zápasu, aby sa šetrilo na nocľahu,v rámci šetrenia sa na repre turnaje cestuje príklad.... autobus letisko, jeden let, čakanie na druhý let, prestup, druhý let, autobus alebo vlak, cestujú cely deň, miesto toho, aby regenerovali. To iste naspäť. Ľudia, hráči, tréneri len nechápavo krútia hlavami...."

Odkaz pre bojkotujúcich hráčov:

,,PERLIČKA pre bojkotujucich hráčov a podporovateľov Kohutovej kandidatúry!!! NA KONGRESE IIHF 2017, na ktorom sa zúčastňujú v prevažnej miere len PREZIDENTI a GENERÁLNI SEKRETARI národných zväzov, zastupuje SLOVENSKO  IGOR NEMEČEK. Nemeček, bývalý prezident SZĽH! 50 hráčov sa podpísalo za BOJKOT. Za odvolanie Igora Nemečka. Dnes sa pýtam,bojkotujuci hráči.......TOTO STE CHCELI???? Vraj......Jano Laco nie."

Celý príspevok si môžete prečítať tu.