Main Content

Filip Hološko opúšťa FC Sydney!

pondelok, 22. máj 2017 10:20 | Autor: Squashmaster

Filip Hološko opúšťa FC Sydney!
Filip Hološko opúšťa FC Sydney! | zdroj: © TASR

Slovenský reprezentant Filip Hološko a jeho terajší zamestnávateľ FC Sydney nebudú pokračovať vo vzájomnej spolupráci. Pre portál goal.com predstavitelia austrálskeho majstra potvrdili, že po uplynutí Hološkovho dvojročného kontraktu, 33-ročný Slovák opustí rady Sky Blues.

Hološko zaznamenal v 52 dueloch austrálskej ligy osemnásť gólov a osem asistencií, ale napriek tomu nepresvedčil vedenie klubu o svojich kvalitách. "Víťazstvo v lige bolo pre mňa a moju rodinu neopakovateľným zážitkom. FC Sydney je veľmi profesionálny a rodinný klub a nikdy naňho nezabudnem. Do budúcnosti mu želám len to najlepšie," povedal odchovanec piešťanského futbalu. Hološko je už druhým hráčom, s ktorým austrálsky majster pre ďalšiu sezónu nepočíta, keď predtým nepredĺžili hosťovanie Bernieho Ibiniho z belgických Brugg.

Namiesto toho tréner Sky Blues Graham Arnold získal Miloša Ninkoviča a Jordimu Buijsovi a Mattovi Simonovi predĺžil kontrakt do konca ďalšej sezóny. Hološko už nebude hrať ani v stredajšom priateľskom zápase proti FC Liverpool.

33-ročný Slovák začínal kariéru v mládežníckom piešťanskom klube. Jeho prvou destináciou medzi seniormi bol Trenčín, odkiaľ putoval do Slovana Liberec a následne vystriedal štyri turecké tímy: Manisaspor, Besiktas, Instanbul BB a Caykur Rizespor. Do Sydney prestúpil v roku 2015. Za slovenskú reprezentáciu nastúpil 65-krát a do čierneho sa trafil osemkrát.