Main Content

Slovensko na budúci rok na MS 2018 vo veľmi ťažkej skupine!

pondelok, 22. máj 2017 00:05 | Autor: TASR

Slovensko na budúci rok na MS 2018 vo veľmi ťažkej skupine!
Slovensko na budúci rok na MS 2018 vo veľmi ťažkej skupine! | zdroj: © TASR

Kolín 21. mája (TASR) - Slovenský hokej sa o rok na MS v Dánsku bude konfrontovať v základnej skupine s mimoriadne ťažkými súpermi.

Okrem majstrov sveta Švédov a bronzových Rusov sú to Česi a Švajčiari, plus ambiciózna domáca reprezentácia. Zostávajúci dvaja protivníci sú Bielorusko a nováčik Rakúsko.

V pondelok vyjde aktuálny rebríček IIHF, na základe ktorého sa generuje nasadenie do oboch vetví základnej fázy nasledujúceho šampionátu, ktorý sa uskutoční v Dánsku. Podľa predbežného kľúča by sa Slovensko na MS 2018 malo predstaviť v Kodani, keďže v hlavnom meste Dánska má pôsobiť domáci výber. Ešte môže dôjsť k rôznym zmenám v dôsledku diváckych a marketingových priorít, lebo plánované dejiská (Kodaň a Herning) spája letecká alebo trajektová doprava a vychádza sa v ústrety silným fanúšikovským skupinám. V tomto prípade však odpadá prípadná požiadavka Švédov, ktorých silná divácka enkláva to bude mať do Kodane ako domov.

Reťazce vygenerované z aktuálneho rebríčka:

Skupina A: 2 (Rusko) - 3 (Švédsko) - 6 (Česko) - 7 (Švajčiarsko) - 10 (Bielorusko) - 11 (Slovensko) - 14 (Dánsko) - 15 (Rakúsko)

Skupina B: 1 (Kanada) - 4 (Fínsko) - 5 (USA) - 8 (Nemecko) - 9 (Nórsko) - 12 (Lotyšsko) - 13 (Franc úzsko) - 16 (J.Kórea).