Main Content

Nové Zámky posilnili traja hráči, vrátane jedného ruského legionára

nedeľa, 21. máj 2017 16:05 | Autor: TASR

Nové Zámky posilnili traja hráči, vrátane jedného ruského legionára
Nové Zámky posilnili traja hráči, vrátane jedného ruského legionára | zdroj: © TASR

Nové Zámky 21. mája (TASR) - Vedenie hokejového tipsportligového klubu HC Nové Zámky pracuje na budovaní A-mužstva pre nasledujúcu sezónu. Do tímu trénera Štefana Mikeša najnovšie pribudli ruský obranca Pavel Kanarskij či mladíci Peter Kuzmín a Filip Vidovič.

Novozámčania si veľa sľubujú najmä od ruského zadáka. "Pavel je vynikajúci obranca s bohatými skúsenosťami z KHL. Dohodli sme sa na zmluve na rok. Počítame s ním do prvej obrannej dvojice," uviedol prezident klubu František Sucharda pre klubovú stránku. Kanarskij doteraz pôsobil iba v Rusku a uplynulú sezónu odohral za klub Dizel Penza vo Vyššej lige. Na konte má aj 175 zápasov Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) za Čerepovec a Novokuzneck, v ktorých získal 24 kanadských bodov (6+18).

Kuzmín a Vidovič pôsobili v sezóne 2016/2017 v juniorskom tíme Slovana Bratislava a obaja podpísali s klubom dvojcestné zmluvy na nasledujúci ročník s opciou. Novozámočania nedávno uzavreli kontrakty aj s brankárom Patrikom Romančíkom a s ruským útočníkom Artemom Dubininom.