Main Content

Za problémy s ľadom počas dvoch zápasov mohli slovenskí hokejisti

sobota, 20. máj 2017 17:28 | Autor: Dávid Lech

Za problémy s ľadom počas dvoch zápasov mohli slovenskí hokejisti
Za problémy s ľadom počas dvoch zápasov mohli slovenskí hokejisti | zdroj: © TASR

Počas dvoch zápasov Slovenska na MS v hokeji 2017 zaznamenali organizátori problémy s ľadom, ktoré výrazne predĺžili prestávku medzi tretinami. Usporiadatelia prezradili, že na vine boli slovenskí hokejisti.

Na tlačovej konferencii pri príležitosti záveru MS v hokeji 2017 odpovedali na otázky novinárov prezident IIHF Rene Fasel, generálny sekretár tohtoročného svetového šampionátu Henner Ziegfeld a prezident organizačnej komisie Franz Reindl.

Posledný menovaný informoval aj o celkovom počte hráčov, ktorí sa zúčastnili MS. „Zúčastnilo sa 400 hráčov, vrátane 92 z NHL. Na ľade predviedli výborný hokej. Na turnaji boli perfektní hráči, ktorí hrali krásny hokej s vysokou intenzitou, čo so sebou prinieslo aj divácky záujem,“ cituje Rendlove slová z tlačovky oficiálna stránka iihf.com.

Ako prezident organizačnej komisie poďakoval dobrovoľníkom i spolupracovníkom z Francúzska a ako jeden z najväčších prešľapov spomenul problémy s ľadom v Kolíne počas dvoch zápasov Slovenska s Nemeckom a Ruskom. „Vysvetlenie je jednoduché, hráči používali istý druh ochranného oleja, ktorý vytváral problémy s ľadom. Bola to obyčajná chyba, za ktorú nemožno nikoho viniť. Teraz už vieme, čo to spôsobovalo.“