Main Content

Dobrá správa pre Budaja. V NHL je o neho stále záujem

sobota, 20. máj 2017 12:07 | Autor: Dávid Lech

Dobrá správa pre Budaja. V NHL je o neho stále záujem
Dobrá správa pre Budaja. V NHL je o neho stále záujem | zdroj: © TASR

Petrovi Budajovi sa 1. júla končí zmluva a jeho hokejová budúcnosť je zatiaľ neistá. Dobrou správou je, že o jeho služby je v NHL stále záujem.

Potvrdil to generálny manažér Tampy Bay Lightning Steve Yzerman, ktorý sa nechal počuť, že by si Slováka v tíme radi udržali: „Sme potešení z Petrovho finišu sezóny a veľmi nás zaujíma jeho návrat do tímu,“ cituje slová uznávaného kanadského manažéra stránka tampabay.com. Hokejová ikona Detroitu Red Wings zároveň dodala, že „keď sa bude približovať 1. júl, klub sa rozhodne, čo urobí s postom náhradníka a brankármi na farme v Syracuse.

34-ročný Budaj prežil nečakane vynikajúci ročník, v ktorom žiaril v drese Los Angeles Kings pri zranení Jonathana Quicka a v 51 zápasoch si udržal 91,7% úspešnosť zásahov a priemerne inkasoval 2,80 gólov na zápas. Po výmene na Floridu odchytal 4 súboje s 89,8% úspešnosťou zákrokov a priemerne inkasoval 2,12 gólu na zápas.

V prípade podpisu zmluvy bude kryť chrbát ruskému reprezentantovi Andrejovi Vasilevskému, ktorý sa radí medzi najtalentovanejších brankárov súčasnosti. „Myslíme si, že máme mladého muža, ktorý má šancu stať sa na dlhú dobu skutočne dobrou tímovou jednotkou. Má skvelé atletické schopnosti a vie ich dobre využívať. Potrebuje len skúsenosti,“ dodáva Yzerman, ktorý sa zrejme čoskoro pokúsi podpísať novú zmluvu s Petrom Budajom.

Slováka by radi videli fanúšikovia Edmontonu Oilers vo svojom tíme. Vidia v ňom veľký potenciál stať sa stabilnou a kvalitnou tímovou dvojkou za veľmi vyťaženým Camom Talbotom.