Main Content

Francúzsky Le10Sport: Franck Ribéry sa vráti do Marseiile

piatok, 19. máj 2017 11:22 | Autor: Timotej Gašper

Francúzsky Le10Sport: Franck Ribéry sa vráti do Marseiile
Francúzsky Le10Sport: Franck Ribéry sa vráti do Marseiile | zdroj: © TASR

Dnešná ranná správa z francúzskych médií informuje, že hviezda Bayernu Mníchov Franck Ribéry sa po dlhých rokoch rozlúči s Mníchovom a vráti sa do Marseille, kde v minulosti pôsobil.

Ribéry prišiel do Bayernu Mníchov ešte v lete 2007, kedy zaňho Marseille zinkasovalo 25 miliónov libier. V Bayerne sa dostal na vrchol a rýchlo sa z neho stal mimoriadne žiadaný artikel, ktorého v rokoch 2009-2011 spájali so Zlatou Loptou a kúpiť ho chceli veľkokluby ako Chelsea, Real Madrid či Manchester United.

 „Predaj Francka Ribéryho nikdy neprichádzal do úvahy. Takto politika FC Bayernu nefunguje. Nezáležalo by na tom, aká veľká ponuka by prišla, vždy sme za primárny cieľ brali jeho udržanie,“ povedal v nedávnom rozhovore k téme predaja Francka Ribéryho šéf bavorského klubu Karl-Heinz Rummenigge.

Ribéry má už 34 rokov, no stále sa drží v špičkovej forme. Francúzsky portál Le10Sport však píše, že ak Bayern kúpi na jeho pozíciu nového hráča, bude to pre bojovného kúzelníka znamenať vyradenie zo základnej zostavy, čo bude viesť k jeho odchodu z mužstva.

S veľkým prestupom do Bayernu sa spája najmä Alexis Sánchez, ktorý by tak v prípade potenciálneho prestupu vytlačil Ribéryho a aj napriek tomu, že Francúz podpísal pred piatimi mesiacmi predĺženie zmluvy do leta 2018,  bol by jednou nohou na odchode z Allianz Arény.

O služby Ribéryhosa vo veľkom hlási Marseille, ktorého šéf Jacques-Henri Eyraud už poslal Bayernu prvú oficiálnu ponuku.