Main Content

Úžasný výkon mladého futbalistu. Za 57 minút strelil neuveriteľných 19 gólov! (ROZHOVOR)

štvrtok, 18. máj 2017 13:27 | Autor: Silvia Petrašková

Úžasný výkon mladého futbalistu. Za 57 minút strelil neuveriteľných 19 gólov! (ROZHOVOR)
Úžasný výkon mladého futbalistu. Za 57 minút strelil neuveriteľných 19 gólov! (ROZHOVOR) | zdroj: archív Nikolas Kupča

Niet pochýb o tom, že na dedinskom futbale často nie je núdza o zaujímavé futbalové momenty a krásne góly. O hneď niekoľko parádnych gólových zásahov v jednom zápase sa postaral len 17-ročný odchovanec levického futbalu Nikolas Kupča.

Mladý  futbalista sa futbalu venuje už od svojich deviatich rokov. Aktuálne pôsobí už vo svojom treťom klube. S futbalom začínal v KŠK Juventus Levice, odkiaľ prestúpil do FK Slovan Levice. Z levického klubu kategórie U15 ho minulý rok zlákali na hosťovanie medzi dorastencov ŠK Podlužany do 4. ligy juhovýchod. Klubu sa v súťaži momentálne darí čoho dôkazom bol i nedávny duel s FK Kolárovo, ktorému domáci futbalisti uštedril obrovskú studenú sprchu v podobe vysokej prehry 25:0. Spomínaný futbalista Nikolas Kupča pritom dokázal v tomto zápase napnúť sieť súpera až devätnásťkrát!  Po tomto jeho skutočne neuveriteľnom gólovom koncerte sa so svojimi pozápasovými pocitmi zveril portálu sport7.sk v krátkom rozhovore.

 

Za necelých 57 minút 19 gólov! Takýmito úžasnými zápasovými štatistikami sa môže pochváliť skutočne len máloktorý futbalista...

To je pravda, ale za mojim gólovým úspechom stojí celý tím a tréner, ktorý ma podporoval.

Počas svojej doterajšej futbalovej kariéry si dokázal zaznamenať v jednom zápase najviac päť gólov. Takýto strelecký koncert si ani ty sám zrejme neočakával...

Išiel som do zápasu, že dám tak tri, alebo štyri góly a zápas vyhrávame. Ja sám som bol veľmi prekvapený, keď som sa ocitol až v toľkých šanciach, no najlepšie bolo to, že som ich aj dokázal gólovo premeniť.

Aká bola reakcia tvojho trénera a spoluhráčov na tieto gólové hody?

Z toho, že sme takto vysoko vyhrali bol šťastný celý tím. Samozrejme po zápase som poďakoval celému tímu aj trénerovi, že mi umožnili takúto gólovú nádielku. Tréner ma po celý čas podporoval a hecoval chalanov, aby mi posúvali loptu.

Po tejto gólovej kanonáde ti pochopiteľne opäť patrí i prvé miesto v tabuľke ligových strelcov 4. ligy, kde na svojom konte máš už pekných 54 presných zásahov...

Už som bol zmierený s tým, že tentoraz nebudem najlepším strelcom súťaže, lebo som oproti ostatným dosť strácal. No teraz mám opäť chuť bojovať o prvenstvo, ktoré mi zatiaľ patrí a som z toho veľmi nadšený.

Aj toto cenné víťazstvo zabezpečilo tvojmu tímu upevnenie si vedúcej pozície v horenej časti ligovej tabuľky. Aké sú však ambície ŠK Podlužany pre záver tohtoročnej sezóny?

S trénerom a chalanmi sme sa stále rozprávali o prípadnom postupe a zhodli sme sa na to, že ak pôjdeme do vyššej súťaže bude to veľký úspech, za ktorý budeme veľmi radi. Ak postúpime do 3.ligy bude to skvelé, lebo znovu získame nové a potrebné skúsenosti.