Main Content

Xabi Alonso vymenoval 3 veci, ktoré v kariére ľutuje

štvrtok, 18. máj 2017 13:11 | Autor: Jakub Vaverka

Xabi Alonso
Xabi Alonso | zdroj: © TASR

Záložník Bayernu Mníchov Xabi Alonso sa na konci sezóny 2016/2017 rozlúči s aktívnou kariérou. Aj napriek tomu, že vyhral takmer všetko, čo mohol, existujú veci, ktoré tento charizmatický španielsky stredopoliar ľutuje.

Xabi Alonso má kariéru, na ktorú bude spomínať s úsmevom. Vyhral v nej prestížnu Ligu majstrov, stal sa dvojnásobným majstrom Európy a v roku 2010 sa mu podarilo vyhrať majstrovstvá sveta v Juhoafrickej republike. Aj napriek tomu existujú veci, ktoré 35-ročný elegán ľutuje. „Možno, že sú tri,..“ načal tému v rozhovore pre anglický denník The Times.

„Keď som bol v Reale Sociedad, môj klub bol jeden zápas od víťazstva v španielskej Primera División. V Liverpoole sme boli veľmi blízko k triumfu v Premier League, v Bayerne sme zase siahali po trofeji z Ligy majstrov,“ prezradil Alonso aspekty, ktoré ho mrzia dodnes.

Real Sociedad San Sebastián bol ročníku 2002/2003 skutočne veľmi blízko majstrovskému titulu, avšak nakoniec skončil dva body za Realom Madrid. V Liverpoole Alonso narážal na ročník 2008/2009, keď The Reds s famóznym Torresom naháňali až do samého konca Manchester United. Čo sa týka Ligy majstrov a Bayernu, v jeho drese si Xabi dvakrát zahral semifinále, no do finále sa neprebojoval.

„Chcieť, aby to vyšlo, by možno bolo trochu priveľa. Bolo by to príliš perfektné. Môžete to nazvať ľútosťou, no je to futbal. Keď sa obzriem za seba, môžem byť šťastný z toho, čo som dokázal, za to, akým chodníčkom som sa vybral,“ dodáva dosluhujúci stredopoliar Bayernu Mníchov.