Main Content

MHC Martin v problémoch, semifinalistovi Tipsport ligy sa rozpadá tím

štvrtok, 18. máj 2017 13:12 | Autor: Jakub Vaverka

MHC Martin v problémoch, semifinalistovi Tipsport ligy sa rozpadá tím
MHC Martin v problémoch, semifinalistovi Tipsport ligy sa rozpadá tím | zdroj: © TASR

Martinčania majú za sebou najlepšiu sezónu za posledných sedem rokov, keď postúpili do semifinále najvyššej hokejovej súťaže. Namiesto toho, aby klub skúsil nadviazať na kvalitný ročník, badať opačnú aktivitu. Z Turca odchádzajú opory úspešného tímu.

Portál NášTuriec.sk na svojich stránkach informoval o pohyboch v kádri MHC Martin, ktoré sa skloňovali už dlhšiu dobu. Už niekoľko dní bolo známe, že v Turci nebudú pokračovať tréneri Pavel PaukovčekJuraj Halaj, ktorí sa vrátili do Liptovského Mikuláša, pričom rovnakým smerom putoval aj útočník Branislav Rapáč. V Martine diváci v nasledujúcej sezóne neuvidia ani obrancov Tomáša RusinuPetrom Konigom, ktorí spoločne s kvalitným zakončovateľom Radoslavom Heizerom posilnili konkurenčný HK Poprad.

Výpredaj martinského kádra, ktorý vo štvrťfinále senzačne vyradil favorizované Košice, však nekončí, práve naopak. Talentovaný útočník Patrik Koyš, ktorý sa stal miláčikom fanúšikov v martinskom hokejovom centre, by mal nasledujúcu sezónu stráviť práve v drese Oceliarov. K na poslednú chvíľu zachránenej Dukle Trenčín sa pridal skúsený český legionár Radek Dlouhý, ktorý už v minulosti pod hradom Matúša Čáka pôsobil.

Martin opúšťajú aj odchovanec klubu Peter Galamboš, ktorý skúsi šťastie v Českých Budějoviciach, pričom k našim západným susedom smeruje aj Vítězslav Bílek, ten sa dohodol na zmluve s Litoměřicami. Momentálne je nejasné, kto ďalší z MHC pred začiatkom letnej prípravy odíde, no vo veľkom sa skloňujú mená ako Mathieu Corbeil, Arturs Salija či fínsky bek Jere Pulli.

Martinčania zažívajú po kvalitnej sezóne turbulentné obdobie. Nielen, že káder opúšťajú opory a najkvalitnejší hráči, ale problémy sú údajne aj v štruktúrach klubu, medzi bývalým a súčasným vedením. V najbližších dňoch či týždňoch by mala byť hokejová budúcnosť klubu z Turca o niečo jasnejšia.