Main Content

Padla definitíva ohľadom verdiktu v prípade Weissa ml. od generálnej prokuratúry

utorok, 16. máj 2017 15:05 | Autor: TASR

Vladimír Weiss ml.
Vladimír Weiss ml. | zdroj: © TASR

Bratislava 16. mája (TASR) - Generálna prokuratúra GP (SR) sa stotožňuje s názorom Okresnej prokuratúry Bratislava I, ktorá oslobodila spod obvinenia v apríli futbalového reprezentanta Vladimíra Weissa mladšieho. Pre TASR to v utorok uviedol námestník generálneho prokurátora pre trestný úsek Peter Šufliarsky.

Nadriadení prokurátori po preskúmaní vyšetrovacieho spisu a dozorového materiálu zhodne konštatovali zákonnosť meritórneho rozhodnutia. Uvádza sa to v stanovisku GP SR. GP SR mala od prvej polovice apríla k dispozícii vyšetrovací spis futbalového reprezentanta Vladimíra Weissa mladšieho.

"Vo vzťahu k Dávidovi B., ako vodičovi motorového vozidla policajti nevykonali po zastavení vozidla žiadne úkony služobnej činnosti, ani úkony trestného konania a to napriek tomu, že mali od začatia výkonu služobnej činnosti vedomosť od obvineného Vladimíra Weissa o tom, že nebol vodičom vozidla," uvádza sa mimo iného v stanovisku GP SR.

Futbalový reprezentant Vladimír Weiss mladší bol už právoplatne od 7. apríla Okresnou prokuratúrou Bratislava I oslobodený od obvinenia, že šoféroval pod vplyvom alkoholu.

Polícia zastavila Vladimíra Weissa v nedeľu 2. októbra skoro ráno na Rázusovom nábreží. Mal šoférovať luxusné auto, v ktorom sa údajne nachádzalo až desať mladých ľudí. Slovenský reprezentant sa odmietol podrobiť dychovej skúške aj odberu krvi, čo znamená, že sa na neho pozeralo, akoby mal v krvi jedno promile alkoholu.

Následne polícia reprezentanta v pondelok 3. októbra obvinila a až po viac ako 30 hodinách ho prepustila z cely predbežného zadržania na slobodu. Podľa vtedajšieho vyjadrenia obhajcu Juraja Kuráňa bolo obvinenie založené len na výpovedi jedného svedka, a to príslušníka polície. Z ďalších výpovedí troch svedkov vyplývalo, že Weiss motorové vozidlo nešoféroval. To vyšetrovateľ údajne odignoroval. Prípad dozorovala Okresná prokuratúra Bratislava I. Tá aj riešila prípadné podanie obžaloby na súd.