Main Content

Ak vypadneme, MS 2019, ktoré budú na Slovensku, môžu byť bez Slovenska

streda, 10. máj 2017 07:05 | Autor: Martin Gregor

Ak vypadneme, MS 2019, ktoré budú na Slovensku, môžu byť bez Slovenska
Ak vypadneme, MS 2019, ktoré budú na Slovensku, môžu byť bez Slovenska | zdroj: © TASR

Ak Slovensko nezíska vo zvyšných štyroch zápasoch na MS s Nemeckom, Ruskom, USA a Švédskom ani bod (čo nie je nereálne) a Taliansko vyhrá akýmkoľvek spôsobom nad Dánskom (čo nie je nereálne) Slovensko môže vypadnúť z A-kategórie MS. Ešte katastrofickejším scenárom však môže byť následná neúčasť Slovenska na MS 2019, ktoré sa budú konať v Bratislave a Košiciach.

Pokiaľ ste sa domnievali, že Slovensko si zahrá na MS 2019 bez ohľadu na to, či z týchto MS vypadne, alebo nie, žiaľ boli ste na omyle. Ak by si Slovensko následne v roku 2018 nevybojovalo návrat medzi elitu, na šampionáte, ktorý bude v Bratislave a Košiciach v roku 2019 by chýbalo. Niečo také sa nikdy ešte nestalo, no Slovensku to hrozí.

Redakcii portálu hokejportal.net to vysvetlil mediálny manažér SZĽH Ľuboš Schwarzbacher:  „MS v hokeji 2019 sú pridelené Slovensku, a to platí. Dostávame ich štyri roky dopredu a pod ochranou sme len pre rok 2018. V prípade nášho vypadnutia z A kategórie MS tento rok, MS ostávajú u nás, či na nich slovenský tím bude alebo nebude. Zostupový kľúč aplikovaný v tomto roku je taký, že automaticky vypadáva posledný tím z parížskej skupiny. V prípade ak by Dáni skončili ôsmi, nevypadnú. Vypadne siedmy tím z tej skupiny, ktorý má menej bodov, respektíve horšie skóre pri rovnosti bodov. V prípade nášho zostupu a nepostupu  z I.divíze MS, bol by domáci šampionát bez slovenskej účasti.“

Vedenie medzinárodnej hokejovej federácie IIHF by určite nebolo nadšené, keby hostiteľská krajina na turnaji neštartovala a je otázne, ako by k tomu pristúpilo. Ostáva preto veriť, že tento katastrofický scenár sa nikdy nezrealizuje.