Main Content

MSJ: Slovenskí florbalisti sa zachránili medzi elitou!

sobota, 6. máj 2017 23:05 | Autor: TASR

MSJ: Slovenskí florbalisti sa zachránili medzi elitou!
MSJ: Slovenskí florbalisti sa zachránili medzi elitou! | zdroj: © TASR

Växjö 6. mája (TASR) - Slovenskí juniorskí reprezentanti vo florbale vyhrali v sobotu v boji o konečné 7. miesto na majstrovstvách sveta vo švédskom Växjö nad Poľskom 9:8. Zverenci trénera Petra Koutného sa tak udržali v elitnej kategórii.

MSJ - o 7. miesto:

Poľsko - SLOVENSKO 8:9 (2:2, 2:3, 4:4)

Góly: Malajka 4, Widurski, Polomka, Zacher, Korczak - Moravčík 3, Gašparík 3, Dudovič 2, Miške. Vylúčenia: 4:2, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, 50 divákov.

hlasy po zápase (zdroj: www.szfb.sk) Petr Koutný, tréner Slovenska: "Ja sa správam ako profesionál a tak vždy aj pristupujem k svojim povinnostiam, no družstvo, ktoré som viedol na tomto šampionáte, nemalo s profesionalitou nič spoločné. Tento zápas bol pre mňa snáď úplne najhorším zážitkom v kariére. Hráči absolútne nerešpektovali, čo sa od nich vyžadovalo, možno si mysleli, že hrajú za svoj klub, no dnes mali na sebe reprezentačný dres. Napriek tomu všetkému im ďakujem, že zachovali pre Slovensko účasť medzi svetovou špičkou." Samuel Zemančík, hráč Slovenska: "Nezačali sme úplne ideálne a trvalo nám nejaký čas, než sme sa konečne rozbehli. Napriek tomu sme neboli dostatočne dôrazní, čo súperi takmer ku koncu zápasu využili." Michal Dudovič, kapitán Slovenska: "Súboj s Poliakmi by som ohodnotil jediným slovom – chaos. Ani jeden tím nehral zodpovedne v útoku a už vôbec nie v obrane. Hra sa prelínala hore – dolu, čo by sa nemalo stávať. Jediné s čím môžem vysloviť spokojnosť je víťazstvo a že sme sa v A-divízii zachránili."