Main Content

Mbappé mohol obliekať dres Arsenalu. Wenger bol uňho doma

piatok, 5. máj 2017 09:32 | Autor: Squashmaster

Mbappé mohol obliekať dres Arsenalu. Wenger bol uňho doma
Mbappé mohol obliekať dres Arsenalu. Wenger bol uňho doma | zdroj: © TASR

Azda najfrekventovanejším menom spomedzi mladých futbalistov je v súčasnosti Kylian Mbappé. Napriek tomu, že má iba 18 rokov, v tejto sezóne už vsietil v 39 stretnutiach 24 gólov.

Mbappé má za sebou už aj premiéru v reprezentačnom drese francúzskej trikolóry. Prvýkrát však zaujal širokú verejnosť ešte v marci 2016, kedy prekonal rekord Thierryho Henryho, mimochodom hráča, ku ktorému je často prirovnávaný. Stal sa totiž najmladším hráčom histórie AS Monaco, ktorý skóroval. Práve v tejto súvislosti si získal priazeň Arsena Wengera, ktorý pre portál goal.com (http://www.goal.com/en-za/news/4563/main/2017/05/04/35198272/mbappe-decision-to-snub-arsenal-for-monaco-very-very-tight?ICID=HP_BN_2) priznal, že veľmi málo chýbalo k tomu, aby v minulom roku získal túto vychádzajúcu hviezdu svetového futbalu.

"Mbappé vám môže povedať, že som ho minulý rok navštívil uňho doma. Končil sa mu totiž kontrakt v Monacu, ale tím si ho dokázal udržať, hoci som ho takmer presvedčil. Napriek všetkému rozumiem Mbappému rozhodnutiu, pretože chodil vo Francúzsku do školy a rozhodol sa zostať. Získa ho Arsenal teraz? Neviem, závisí to od neho. Všetci dobre vieme, že on sa rozhodne kam pôjde. Môže ísť kam len chce, Barcelona, Real, Manchester United, Arsenal atď.. Neviem, možno je preňho najlepšie ešte zostať jeden rok v Monacu," povedal francúzsky tréner.

Napriek tomu, že v stredu v zápase proti Juventusu Turín Mbappému skórovať nepodarilo, opäť patril k najviditeľnejším a najaktívnejším hráčom kniežat. Po prehre 0:2 sa Mbappé, rovnako ako aj Monaco, zrejme s tohtoročným ročníkom Ligy majstrov po semifinále rozlúči.