Main Content

Fanúšikovia Tottenhamu zbili priaznivca svojho klubu. ''Omylom'' mu spôsobili vážne zranenia

štvrtok, 27. apríl 2017 15:07 | Autor: Squashmaster

Fanúšikovia Tottenhamu zbili priaznivca svojho klubu. ''Omylom'' mu spôsobili vážne zranenia
Fanúšikovia Tottenhamu zbili priaznivca svojho klubu. ''Omylom'' mu spôsobili vážne zranenia | zdroj: © TASR

Fanúšikovia Tottenhamu napadli a zbili priaznivca svojho tímu. Urobili tak len preto, lebo si nedorozumením mysleli, že fandí konkurentovi z Chelsea.

V sobotňajšom semifinálovom zápase FA Cupu medzi Chelsea a Tottenhamom sa stretli prvé dva tímy aktuálnej tabuľky Premier League. Vo výbornom zápase sa napokon tešila jedenástka Antonia Conteho, ktorá porazila Spurs 4:2. Anglickí fanúšikovia sú známi tým, že zápasy svojich obľúbencov mimoriadne prežívajú a to sa potvrdilo aj v tomto prípade.

Nešťastný incident sa podľa portálu goal.com stal v sobotu v reštaurácii Moore Spice okolo 19:30 britského času. Skupina fanúšikov Spurs zbadala Michaela Vollera, ktorý išiel presne opačným smerom ako oni, čo ich viedlo k mylnému názoru, že patrí k nepriateľskému táboru Chelsea. Výsledkom bola zlomená lícna kosť a ďalšie poranenia, ktoré podľa policajtov môžu mať dlhodobé následky pre Vollerov život. Ten už síce bol prepustený z nemocnice, ale stále existujú vážne obavy z dlhodobého poškodenia jeho zraku.

Detektív James Robb v tejto súvislosti povedal: "Chcel by som týmto apelovať na všetkých fanúšikov Spurs, aby sa poriadne zamysleli nad tým, či nemajú informácie o tom, kto je páchateľom tohto činu. Nemám pochybnosti o tom, že viacero ľudí vie, kto je za tým."