Main Content

Mladík Rashford vzdáva hold Ibrahimovičovi. Chce, aby v United ostal aj ďalší rok

štvrtok, 27. apríl 2017 16:03 | Autor: Squashmaster

Mladík Rashford vzdáva hold Ibrahimovičovi. Chce, aby v United ostal aj ďalší rok
Mladík Rashford vzdáva hold Ibrahimovičovi. Chce, aby v United ostal aj ďalší rok | zdroj: © TASR

Marcus Rashford z Manchestru United si nevie vynachváliť prínos Zlatana Ibrahimoviča pre jeho futbalový rozvoj.

Marcusovi Rashfordovi predpovedajú mnohí futbaloví odborníci veľkú futbalovú budúcnosť. Tento ešte ani nie 20-ročný mladík je spolu s Dele Allím z Tottenhamu považovaný za najtalentovanejšieho anglického futbalistu a už teraz patrí k ústredným postavám tímu Josého Mourinha. Keďže je švédsky matador menom Zlatan Ibrahimovič zranený, najväčšie nebezpečenstvo pre Manchester City vo štvrtkovom derby a v jednom z rozhodujúcich zápasov o miestenku v Lige majstrov, bude predstavovať zrejme práve Rashford.

Práve na adresu nestarnúceho 35-ročného Ibru nešetril Rashford v rozhovore pre britský denník The Telegraph chválou: "Jeho vplyv na hráčov, hlavne tých mladých, je neuveriteľný. Chceme, aby s nami pokračoval aj v ďalšej sezóne, pretože z nás robí lepších hráčov. Momentálne v sebe prirodzene cítim niektoré veci, ktoré som v minulej sezóne nevnímal. Výhody z jeho pôsobenia na Old Trafforde uvidíte v nasledujúcich rokoch. Čo som sa od neho naučil je nenahraditeľné."

Rashford napriek mladému veku už ukázal, že je fyzicky aj psychicky mimoriadne dobre disponovaný. Vo štvrťfinálovom trápení United s belgickým Anderlechtom totiž rozhodol o postupe červených diablov gólom v predĺžení. "Zápas proti Anderlechtu bol pre mňa niečím novým- hralo sa 120 minút. Je to hranica, ktorej moje telo ešte nečelilo, ale akonáhle to zvládnete je to najlepší pocit na svete, pretože viete, že ste schopní to urobiť znova," komentoval pre telegraph.co.uk minulotýždňový postup United do semifinále Európskej ligy, v ktorom sa stretne so Celtou Vigo.