Main Content

City či Chelsea? Wenger sa razantne vyjadril k budúcnosti Alexisa Sancheza

štvrtok, 27. apríl 2017 15:56 | Autor: Squashmaster

City či Chelsea? Wenger sa razantne vyjadril k budúcnosti Alexisa Sancheza
City či Chelsea? Wenger sa razantne vyjadril k budúcnosti Alexisa Sancheza | zdroj: © TASR

Francúzsky lodivod Arsenalu Londýn je presvedčený o tom, že čilský reprezentant Alexis Sanchez bude aj naďalej obliekať dres kanonierov.

V tejto súvislosti prízvukoval, že nebude opakovať svoju chybu s prestupom holandského internacionála Robina van Persieho do Manchestru United v roku 2012.

"Nemyslím si, že ho predáme do akéhokoľvek iného klubu Premier league. To je isté. Otázkou je, prečo by sme to robili? Chcete mať tak silný tím ako sa len dá, nechceme posilniť ostatné tímy. Osobne si myslím, že Alexis podpíše novú zmluvu a zostane. Aj keď nepodpíše novú zmluvu, prinútim ho zostať? Áno. Radšej by som si ho ponechal ako ho predal rivalovi z Premier league? Áno. Ale predovšetkým jeho túžbou je zostať, pretože tu je šťastný. O tom som hlboko presvedčený. Nezhody týkajúce sa zmluvy súvisia skôr s peniazmi ako jeho nerozhodnosťou zostať alebo odísť. Obidve strany chcú dosiahnuť zhodu, preto si myslím, že k nej aj príde," povedal pre goal.com francúzsky tréner, ktorého budúcnosť na lavičke Arsenalu, je predmetom horlivých diskusií už niekoľko týždňov.

Čilský útočník prestúpil do londýnskeho Arsenalu z FC Barcelona v roku 2014, preto aj najčastejšie spomínaným možným budúcim pôsobiskom Sancheza je Manchester City, kde by pôsobil pod svojím bývalým trénerom Pepom Guardiolom. V tejto sezóne zaknihoval už 22 gólov, pričom jeho posledná trefa do siete práve Citizens zo semifinále FA Cupu bola veľmi dôležitá, pretože môže prispieť k zisku jedinej trofeje Arsenalu v tejto sezóne. Vo finále tejto súťaže sa Arsenal v londýnskom derby stretne s Chelsea.