Main Content

Lionel Messi požiadal v kariére o výmenu dresu len raz. Koho oslovil?

štvrtok, 27. apríl 2017 11:27 | Autor: Jakub Vaverka

Lionel Messi požiadal v kariére o výmenu dresu len raz. Koho oslovil?
Lionel Messi požiadal v kariére o výmenu dresu len raz. Koho oslovil? | zdroj: © TASR

Hviezdny Lionel Messi v rozhovore prezradil, že počas svojej kariéry požiadal po zápase o výmenu dresu hráča zo súperovho tímu iba jeden jediný raz. O aké meno sa jednalo?

Päťnásobný najlepší futbalista na svete v rozhovore pre španielsky internetový magazín Invictos priznal, že nie je príliš fanúšikom menenia dresov po konečnom hvizde, pričom vo svojej kariére požiadal hráča z tímu rivala o dres iba jeden jediný raz.

„Ja som si vypýtal dres iba raz. Poprosil som Zinedinea Zidanea. Nie som ten, ktorý by od súperov po zápase pýtal dresy,“ vysvetlil situáciu najlepší strelec španielskej Primera División v prebiehajúcom ročníku.

K spomínanej výmene došlo v sezóne 2004/2005, kedy sa mladučký Leo Messi dostal premiérovo do prvého tímu Barcelony. Vo vtedajšom El Clásicu Argentínčan urobil výnimku a poprosil francúzsku futbalovú ikonu, dnes trénera Bieleho Baletu, o cennú pamiatku.

Messi taktiež prezradil, že v jednej sezóne sa o jeho dres hneď dvakrát zaujímal bývalý hráč Merengues Guti, ktorý je známy svojimi nepríjemnými komentármi na FC Barcelona a všetkému spojenému s Katalánskom. „Guti prišiel a požiadal ma, či mu dám môj dres. Požiadal ma oň, keď sme hrali na Camp Nou a taktiež, keď sme nastúpili v Madride.“

Barcelonské číslo desať v závere dodalo, že výmene dresov naozaj neprikladá špeciálny význam a ani sa na ňu nechystá. „Nepýtam si dresy. Ak hrá proti mne Argentínčan, vymením si ho s ním. Ak nie a príde niekto, kto sa ma spýta, či mu dám môj dres, tak mu ho dám. Ak nie, tak si môj dres nechám.“