Main Content

Kempný ukázal Slovákom z NHL: Na MS ide, hoci má rovnaké problémy ako oni!

streda, 26. apríl 2017 14:43 | Autor: Dávid Lech

Kempný ukázal Slovákom z NHL: Na MS ide, hoci má rovnaké problémy ako oni!
Kempný ukázal Slovákom z NHL: Na MS ide, hoci má rovnaké problémy ako oni! | zdroj: © TASR

Český obranca Michal Kempný potvrdil svoju účasť na MS v hokeji 2017. A to napriek tomu, že mu v lete končí zmluva so Chicagom Blackhawks.

Slovenskej hokejovej reprezentácii dali košom všetci dostupní hráči z NHL. Medzi obľúbené dôvody patril fakt, že sa im končí v lete zmluva a nechcú tak riskovať prípadné zranenie, ktoré by im mohlo výrazne skomplikovať situáciu pri vyjednávaní nového kontraktu.

Pre českého hokejistu Michala Kempného ale toto nie sú dôvody, prečo odmietnuť pozvánku do národného tímu: „Nebolo to náročné rozhodovanie. Odmalička mám nastavenú hlavu tak, že reprezentovať je pre mňa česť, nebolo o čom premýšľať,“ tvrdí v rozhovore pre isport.blesk.cz.

Po odchode z KHL do NHL v drese Chicaga Blackhawks absolvoval 50 stretnutí, v ktorých zaznamenal 8 bodov za bilanciu 2+6. V tíme mal iné úlohy, no v najcennejšom drese by mal opäť patriť medzi najtvorivejších bekov našich západných susedov a na ľade by ho opäť malo byť poriadne vidieť.

Bývalý hráč čerstvého českého šampióna z Komety Brno už začal rokovať s „jastrabmi“ o novej zmluve. Napriek tomu sa štartu na svetovom šampionáte nevyhýba: „Chcem tam ísť tak či tak. Mám chuť hrať, som zdravý, tak prečo by som nešiel? Nie, toto nebola vôbec nebola téma. Keď ma tréneri chceli, prišiel som,“ dal zvlášť viacerým slovenským hokejistom učebnicový príklad, ako sa má pristupovať k reprezentačným „povinnostiam.“