Main Content

„Titul v Premier League nevyhrávajú peniaze,'' odkazuje konkurentom Antonio Conte

streda, 26. apríl 2017 11:17 | Autor: Jakub Vaverka

„Titul v Premier League nevyhrávajú peniaze,'' odkazuje konkurentom Antonio Conte
„Titul v Premier League nevyhrávajú peniaze,'' odkazuje konkurentom Antonio Conte | zdroj: © TASR

Londýnska Chelsea je v závere sezóny lídrom Premier League a všetko nasvedčuje tomu, že získa majstrovský titul. Reálne ju môže ohroziť len Tottenham Hotspur. Trofej sa teda dostane do rúk jedného z tímov, ktoré v letnom prestupovom období patrili medzi tie menej aktívne.

Tréner Chelsea Antonio Conte prehlásil, že ak sa Londýnčanom podarí skvele rozbehnutú sezónu dotiahnuť k vytúženej ligovej trofeji, bude to pre klub zo Stamford Bridge veľký úspech. „Samozrejme, že to bude úspech. Pre mňa, pre hráčov aj pre klub,“ priniesol jeho slová denník​the Sun.

„Myslím si, že v tejto sezóne je veľmi dôležité pochopiť, že nie vždy ten, čo minie najviac peňazí, vyhrá. Ak by to tak nebolo, o popredné priečky by sa nebili Chelsea, Tottenham a ani Liverpool s Arsenalom,“ myslí si bývalý tréner talianskeho Juventusu Turín.

„Podľa môjho názoru je získanie titulu v Anglicku veľký úspech. Je to obrovský úspech pre trénera, hráčov aj klub. Byť majstrom v Anglicku nie je jednoduché. Vyhrať Premier League je náročné. Budem sa opakovať, ale som pyšný na našu prácu,“ zakončil kormidelník, ktorého Chelsea angažovala počas minulého leta.

Londýnsky veľkoklub minul v letnom prestupovom období menej ako 100 miliónov libier, pričom Manchester City dal za nových hráčov 175 miliónov a Manchester United 149 miliónov (vrátane rekordného nákupu Pogbu). Aj napriek tomu však tieto celky budú mať čo robiť, aby sa v budúcej sezóne predstavili v prestížnej Lige majstrov.