Main Content

Mourinho chce za De Geu duo Realu Madrid

nedeľa, 23. apríl 2017 00:38 | Autor: Jakub Mihálik

Mourinho chce za De Geu duo Realu Madrid
Mourinho chce za De Geu duo Realu Madrid | zdroj: © TASR

Portugalčan José Mourinho je podľa informácií britských médií ochotný pripustiť odchod brankárskej jednotky Manchestru United do Realu Madrid, len v tom prípade, že opačným smerom poputuje jeden z dvojice vyhliadnutých hráčov Merengues.

Klub z hlavného mesta Španielska pokukuje po De Geovi dlhšiu dobu a už počas minulého leta sa špekulovalo, že Florentino Pérez túži po bývalom brankárovi Atlética stoj, čo stoj. Tréner United, José Mourinho sa vraj dokáže zmieriť s odchodom hráča, ktorého výkupná klauzula hovorí o prestupovej sume 60 miliónov libier. Súčasťou transferu však podľa Mourinha musí byť jeden z dvojice Raphael Varane – Alvaro Morata. 

Francúzskeho stopéra priviedol do Realu Madrid práve Mourinho a odvtedy je jeho obdivovateľom, keď ho chcel priviesť už do Chelsea. Varane by mal podľa Mourinha vytvoriť s Ericom Baillym dvojicu mladých stopérov, ktorá by sa stala najlepšou v Premier League. 

Po tom, čo sa vo štvrtok vážne zranil Zlatan Ibrahimović, ktorý bude pauzovať 8 až 9 mesiacov a s najväčšou pravdepodobnosťou v kariére nebude pokračovať na Old Trafforde, musia v United zohnať náhradu do stredu útoku. Mourinho má mať v merku ďalšieho hráča Realu, Alvara Moratu, ktorého takisto zažil počas svojho pôsobenia na horúcej lavičke Bieleho baletu. 

Obaja súčasní hráči Realu sú dlhšie spájaní s odchodom z Bernabeua, kvôli nedostatočnej zápasovej vyťaženosti. Ak by sa jeden z tejto dvojice stal súčasťou výmeny za Davida De Geu, zrejme by to bol transfer výhodný pre všetky zúčastnené strany.