Main Content

Ktosi si svoju robotu nerobí dobre

sobota, 22. apríl 2017 22:47 | Autor: Jakub Mihálik

Ktosi si svoju robotu nerobí dobre
Ktosi si svoju robotu nerobí dobre | zdroj: © TASR

Ďalšie odmietnutie slovenského zástupcu v NHL vyvoláva otázku, či si všetci zainteresovaní robia svoju robotu dobre.

Komentár Jakuba Mihálika

Po predošlých ospravedlnenkách viacerých hráčov ma už tá od Richarda Pánika akosi ani neprekvapila. Hoci som dúfal, že práve hráč, ktorý má za sebou najvydarenejšiu sezónu z našich, bude chcieť svoju nájdenú chuť zužitkovať aj na turnaji s reprezentačným puncom. Ale chuť reprezentovať sa v ostatných rokoch výrazne stráca celkovo, nielen u hráčov z NHL. 

Môžeme špekulovať, že sa hráčom nechcelo prísť, lebo videli, že tím nemá najlepšiu fazónu. Možeme sa dohadovať, či to je ešte stále dôsledok treníc, ktoré sa objavili v reprezentácii pred tamer dvoma rokmi. Faktom však je, že Richard Pánik oficiálne odmietol reprezentáciu, kvôli tomu, že nemá istotu zmluvy na ďalšiu sezónu. 

Je mi čudné, že keď sa začali riešiť možné posily pre majstrovstvá sveta zo Zámoria,  generálny manažér reprezentácie, Robert Švehla, hovoril, že nikto dopredu neodmietol prípadnú účasť. Ako dnes, aj vtedy platilo, že Pánikovi ( a ďalším) v lete končí zmluva. Alebo sa to vtedy nevedelo?

Vychádza mi to tak, že niekde medzi hráčmi a fanúšikmi došlo k nepresnej komunikácii. A nie je to prvýkrát. Existuje aj druhá možnosť, a to, že si to hráč na poslednú chvíľu rozmyslel. Aj táto možnosť je zvláštna, pretože práve Pánik pútal spomedzi našich azda najväčšiu pozornosť a zažil vskutku vydarenú sezónu. Ak sa práve on obáva o novú zmluvu, buď si neverí, alebo by mal vymeniť agenta, ak mu ten po takejto produktívnej sezóne nedokáže zaistiť dobrú (alebo aspoň nejakú) zmluvu. 

Jedno je isté, niekto si svoju robotu v prípade Pánik nerobí dobre. V konečnom dôsledku je jedno, kto to je. Podstatné je, že reprezentácia bude hrať aj bez ďalšeho z hráčov, ktorí mohli priniesť kvalitu, ktorá viditeľne absentuje.