Main Content

Gary Neville vysvetlil, prečo CR7 vydrží vo futbale dlhšie ako Messi

sobota, 22. apríl 2017 15:05 | Autor: Jakub Mihálik

Gary Neville vysvetlil, prečo CR7 vydrží vo futbale dlhšie ako Messi
Gary Neville vysvetlil, prečo CR7 vydrží vo futbale dlhšie ako Messi | zdroj: © TASR

Pred nedeľňajším El Clásicom sa k španielskemu derby vyjadruje množstvo osobností futbalu.

Nie, nie je to ďalšia z nikam nevedúcich debát, kto je lepší. Legenda Manchestru United a anglickej reprezentácie a súčasný športový spolukomentátor, Gary Neville, však vysvetlil, prečo si myslí, že jeho bývalý spoluhráč z manchesterského dresu, Cristiano Ronaldo, vydrží na vrcholnej úrovni dlhšie ako jeho odveký rival Lionel Messi. 

„Otázka je, či plánuje dlhú kariéru ako stredný útočník, kde nemusí nabehať jedenásť – dvanásť kilometrov za zápas. Ako strednému útočníkovi by mu stačilo sedem – osem – deväť kilometrov, môže streliť dva góly a predĺžiť si kariéru ako muž momentu,“ povedal Neville. 

„Už teraz je viac mužom momentu ako hráčom, ktorý by celý zápas udivoval svojim výkonom. Stále si stojím za tým, že keď hral v United medzi rokmi 2006 a 2008, bol to jeho najlepší futbal, z pohľadu toho, aký prínos mal pre tím.“

„Odkedy šiel do Realu Madrid, samozrejme sa zaslúžil o veľké množstvo trofejí, ktoré Real získal, no je viac muž momentu ako hráčom, ktorýsvojim výkonom ovplyvňuje tím celých 90 minút.“

„Postupom času bude mieriť na Pelého. Jeho čísla. Tie škandalózne čísla, ktoré by ste si nikdy nemysleli, že niekto dosiahne. Tam podľa mňa smeruje,“ vyjadril sa smerom k búducnosti svojho bývalého spoluhráča. 

„Myslím si, že bude hrať dlhšie ako Lionel Messi. Strelí viac gólov a bude pokračovať v dokazovaní neuveriteľných vecí. Bude pokračovať dlhý, dlhý čas. Stáva sa strelcom, viac sa sťahuje do šestnástky, je to momentálne jednoducho stredný útočník. Je si dobre vedomý, že nemôže stále šliapať hore-dole. Vie, že nemôže neustále obchádzať súperov. Stane sa strelcom, predátorom šestnástky, a to dobrým,“ uzavrel Neville.